Enerverende remise Noordscheschut tegen Blauw Wit

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. De toeschouwers waren getuige van een boeiende krachtmeting, waarbij de eerste helft de gasten de boventoon voerden. In de tweede helft nam de thuisclub het heft in handen. Duels werden gestreden op het scherpst van de snede en na het optrekken van de kruitdampen stond er een 1 – 1 remise op het scorebord.

Met Robin Sikken terug in de basis, ten koste van Aron Boer, speelde Noordscheschut in de vertrouwde basis-elf van de afgelopen weken. Men werd meteen goed wakker geschud, toen na enkele seconden het speeltuig van dichtbij over Wiebe Zinger werd geschoten. Blauw Wit kwam voortvarend uit de startblokken en de thuisclub was zoekende. Een voorzet van Melvin Mol bereikte het hoofd van Nick Koster niet. En uit de daaropvolgende corner belandde een inzet van Ton Kamping in het zijnet. Aan de andere zijde doken de bezoekers andermaal gevaarlijk op voor het doel van Zinger, maar echt gevaar stichten kon men niet. In de 20e minuut leek Nick Koster het spelen van zijn 200e wedstrijd te bekronen met een treffer, maar zijn inzet scheerde rakelings over de deklat. Aan de andere zijde was Zinger er als de kippen bij om de opponent van het scoren af te houden. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel openneer. Een vrije bal van Mol werd met de nodige moeite uit het doel geranseld en een verdwaalde voorzet van Nick Koster belandde bovenop de lat. Na een half uur spelen ontsnapte Jos Kroezen door de vijandige linie. Ex-prof Martijn Barto zag zich genoodzaakt om Kroezen onreglementair te stoppen, maar kwam echter goed weg met slechts een gele prent en een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Mol ontfermde zich over de toegekende vrije trap, maar vond andermaal de keeper op zijn weg. Op slag van rust leek Nick Koster de score alsnog te openen. Na een weergaloze actie werd de inzet van Koster met veel moeite gepareerd. Uit de daaropvolgende corner was dezelfde Koster opnieuw dichtbij, ditmaal kopte hij het speeltuig voorlangs. Het was nog niet gedaan met de mogelijkheden in de eerste helft, want een minuut later ontspon zich een levensgrote kans voor Rijnald Vos. Maar ook de inzet van Vos vond niet het gewenste resultaat en ging voorlangs. Het absolute slotakkoord van het eerste bedrijf was voor de gasten. Ook hier werd vanuit kansrijke positie het leer voor het doel langs geschoven.

De tweede helft ging de thuisclub voortvarend van start. Opnieuw sloeg Kroezen een bres in de defensie van de bezoekers. Ook ditmaal werd hij onreglementair gestuit op de rand van het zestienmetergebied. De leidsman hedenmiddag was consequent, want ook nu toonde hij slechts een gele prent en mocht Mol andermaal aanleggen voor een vrije bal op de rand van het zestienmetergebied. De inzet van Mol verdween jammerlijk langs de verkeerde zijde van het aluminium. Enkele minuten later ontfermde Mol zich opnieuw voor een vrije trap, ditmaal vond hij de keeper op zijn weg. Aan de andere zijde etaleerde Zinger zijn klasse, door een inzet van afstand katachtig voor de doellijn te keren. Eén van de schamele doelpogingen van de gasten in het tweede bedrijf. In deze fase van de wedstrijd kwam Barto goed weg, toen hij na een flinke overtreding op Koster niet werd getrakteerd op een tweede gele prent. Noordscheschut bleef naarstig op jacht naar een voorsprong. Een kwartier voor tijd was Vos dichtbij, maar tot tweemaal toe werd een inzet van de ijverige aanvaller van dichtbij gekeerd. Enkele minuten later sloeg aan de andere zijde echter het noodlot toe, toen Floris Boonstra aan de aandacht ontsnapte en de 0 – 1 binnenschoof. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Want een minuut later werd Mol onreglementair gestuit binnen het zestienmetergebied en ditmaal wees de leidsman wél naar de penaltystip. Mol lapte alle voetbalwetten aan zijn laars en schoot de toegekende penalty hoogstpersoonlijk binnen. Na deze treffer draaide Noordscheschut de duimschroeven aan en probeerde de winnende treffer te forceren. Toch was de grootste kans voor de bezoekers, toen na een te korte kopbal het speeltuig voor de voeten van een aanvaller van de bezoekers belandde, maar deze vanuit kansrijke positie naast schoot. Ondanks het feit dat de Schutters nog poogden om de winst uit het vuur te slepen, slaagde men hier niet in.

Man van de wedstrijd: Ton Kamping.