Uitslag vuurwerkpoll op Facebook van Regionieuws Hoogeveen

Hoogeveen – Bijna driekwart van de respondenten van het onderzoek van Tip-Hoogeveen is het eens met de stelling of de gemeente Hoogeveen vuurwerkvrije zones in moet stellen. Ruim 63 procent van de respondenten zegt dat te willen.

Via onze website werd het nieuws met de resultaten op 27 november gepresenteerd. Ook andere kranten brachten het nieuws naar buiten. Hieronder uitleg hoe het onderzoek heeft plaats gevonden.

Wat is Tip-Hoogeveen precies?

Tip-Hoogeveen is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Hoogeveen waar alle inwoners van 16 jaar en ouder aan deel kunnen nemen. Via Tip-Hoogeveen doet u niet mee aan opiniepeilingen, maar geeft u via raadgevende vragen antwoord. Dus geen ‘wat vindt u van-vragen’, maar de ‘waarom-‘ of ‘hoe-vragen’ over lokale vraagstukken. Tip-Hoogeveen praat samen met de inwoners, in plaats van over inwoners. Het TIP-burgerpanel is opgezet in januari 2016. Het betreft een samenwerking van de Hoogeveensche Courant en onderzoeksbureau Toponderzoek. U kunt zichzelf aanmelden voor dergelijke onderzoeken Klik hier om je aan te melden voor het panel.

Poll over onderzoek op Regionieuws Hoogeveen

Door de vele reacties van mensen op internet, maar ook die wij op straat spraken, hebben wij een poll op onze Facebookpagina geplaatst. Deze bracht veel reacties met zich mee over het illegale vuurwerk. Onze poll ging niet over het illegale vuurwerk, maar wij kunnen dit niet negeren. Het illegale vuurwerk begint eerder in het jaar dan vorige jaren. Er wordt meer overlast door ervaren dan het legale vuurwerk en mensen kijken door het illegale vuurwerk ook negatief naar het vuurwerk in het algemeen.

Vuurwerk wat veel al uit Duitsland, Polen en België komt is gevaarlijk en knalt harder dan het vuurwerk uit Nederland. Het vele vuurwerk wat nu afgestoken wordt is voor mens en dier reden tot vuurwerkvrije zones. Dieren raken door het vuurwerk van slag en ondervinden veel stress. Ook bij mensen die wakker worden van het knallen tot soms diep in de nacht levert dit een verstoorde nachtrust op.

De poll op onze website leverde 1256 reacties op. Van deze reacties vindt 920 dat het moet blijven zoals het is, dat er geen vuurwerkvrije zone’s hoeven te komen. De overige 336 reacties gaven aan dat het zo snel mogelijk moet worden veranderd.

Via onze poll geeft dus 74% aan het te laten zoals het is.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord