Sport

Hoofdklasser Hoogeveen moet koppositie verdedigen tegen SDO

Hoogeveen is niet langer de jager in de Hoofdklasse maar de prooi. Door de winst vorige week in Noordwijk bij SJC en het verlies van Hollandia tegen SDO is de ploeg van trainer Nico Haak immers de nieuwe koploper. Uitgerekend SDO is zondag de tegenstander. De ploeg uit Bussum zal ongetwijfeld voor een nieuwe stunt willen zorgen. Hoogeveen is dan ook gewaarschuwd.

Hoogeveen (za) moet winnen in kraker tegen Achilles 1894

Van onderschatting zal sowieso geen sprake zijn, aangezien men nog een appeltje te schillen heeft met de gasten. Vorig seizoen streed men tot de laatste speeldag om de titel en was SDO één van de concurrenten. Beide onderlinge confrontaties eindigden in een nederlaag voor Hoogeveen.
Afgelopen zondag was het in Noordwijk met name in de eerste helft genieten geblazen. Hoogeveen speelde zoals trainer Nico Haak het graag wil zien. De bal ging snel rond, er werd snel van veldhelft gewisseld en na balverlies was de bal zo weer in het bezit van de blauwwitten. Enige verwijt dat kon worden gemaakt was dat er te weinig gescoord werd.
Positief in deze fase is ook dat de bank van Hoogeveen op dit moment uitpuilt. Bijna iedereen is weer aan boord en dat zorgt voor een enorme concurrentiestrijd en vooral voor veel mogelijkheden om een wedstrijd te doen kantelen. Tot nu straalt de gretigheid van iedereen er ook vanaf.
Daar waar Hoogeveen net als vorig seizoen opnieuw meestrijdt om de titel, gaat het bij SDO allemaal wat minder. Met zestien punten staat men in de middenmoot. Vorige week werd er dus wel een einde gemaakt aan een mindere reeks door Hollandia te verslaan. Ook werd sinds lange tijd weer eens de nul achterin gehouden.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen

(Foto: Janet van der Weij)

Hoogeveen (za) moet winnen in kraker tegen Achilles 1894

Erop of eronder. Zo kan de kraker tussen Hoogeveen zaterdag en Achilles 1894 van zaterdag het beste worden omschreven. Om nog enige hoop op de titel te behouden is winst noodzakelijk voor de mannen van trainer Edward Sabandar. Bij winst wordt de achterstand verkleind tot twee punten, terwijl bij een nederlaag de achterstand groeit tot acht punten.

Lang was het duel tussen Hoogeveen en Achilles 1894 een fraai affiche in de Hoofdklasse en eerste klasse op zondag. Na het, noodgedwongen, stoppen met prestatievoetbal op zondag hangt de vlag er bij de Assenaren anders bij. Men wil echter snel naar boven in het zaterdagvoetbal en voegt tot nu toe de daad bij het woord. Gevolg is opnieuw een prachtige affiche, maar dan in de top van de derde klasse.
Het is misschien ook wel de pech voor Hoogeveen zaterdag dat juist nu Achilles in dezelfde klasse is ingedeeld. Met slechts één nederlaag en één gelijkspel doet Hoogeveen het immers uitstekend en zou het in voorgaande jaren bovenaan hebben gestaan. Wat dat betreft is het ook jammer dat men vorige week tegen CSVC niet verder kwam dan 0-0, waardoor de druk op Achilles 1894 iets minder groot is.
De Assenaren worden getraind door Harold Wekema. Een echte clubman die als hoofd jeugdopleiding ook een belangrijke rol speelt binnen de jeugdopleiding van de club, die hoog aangeschreven staat. De toekomst ziet er sportief ook goed uit. Grootste zorg is dan ook nog steeds de financiële molensteen die de club om de nek draagt.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de laatste onderlinge confrontatie op zondag (Foto: janet van der Weij)

Geef een reactie