Gevangenisstraf geëist voor neerschieten schoonzoon

Assen/Hoogeveen: Tegen de 60-jarige man uit Assen die op 28 maart dit jaar in de Albert Steenbergenstraat de vriend van zijn stiefdochter in het been schoot, heeft het Openbaar Ministerie 6 jaar gevangenisstraf geëist wegens poging tot doodslag.

Naast de gevangenisstraf wil het O.M. dat het slachtoffer een bedrag van € 20.000,-  aan schadevergoeding ontvangt.
De Assenaar belde aan bij de woning en toen de vriend de voordeur opende zette hij een vuurwapen op het bovenbeen en haalde trekker over. Daarmee nam hij bewust het risico dat het slachtoffer zodanig gewond had kunnen raken dat de man had kunnen doodbloeden, aldus het O.M.. De kogel verbrijzelde het bovenbeen van het slachtoffer die binnenkort opnieuw aan het been moet worden geopereerd.
De Assenaar gaf zich op de Hoogeveenseweg over toen hij een politieauto zag. Hij gaf aan dat het vuurwapen in zijn binnenzak zat. In de auto stond nog een tas met tientallen patronen.
Als motief gaf hij aan dat zijn stiefdochter ernstig was mishandeld maar dat ze geen aangifte wilde doen. In plaats daarvan trok zij weer in bij haar vriend. De Assenaar heeft diverse stoornissen waar hij graag voor zou worden behandeld. Het O.M. was daarmee akkoord maar dan wel na de gevangenisstraf want men houdt de man volledig verantwoordelijk.
Zijn advocaat voerde nog aan dat het een zware mishandeling betrof en geen poging tot doodslag, hij vroeg om een lagere straf dan de eis.

De uitspraak is op 12 december.

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie