Thrianta wint van DIO

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie de eerste wedstrijd in de zaal. Ze gingen op bezoek bij oude bekende DIO uit Oosterwolde. Uiteindelijk gingen de geel blauwen met de punten weer richting Hoogeveen 11-20

In het begin van de wedstrijd leverde DIO veel energie, hierdoor kon Thrianta niet echt in hun spel komen. Hierdoor had de thuisploeg het initiatief in de score bij 3-3 kwamen de ploegen weer naast elkaar in de score. Ondanks dat de Hoogeveeners beter in het spel kwamen kon DIO nog wel in het spoor blijven 7-7. Hierna maakte Thrianta een eindsprint tot aan de rust, ze scoorde voor rust nog vijf maal en wist de tegenstander van het scoren te houden. Zodoende werd er gerust met een 7-12 tussenstand.

In de tweede helft kwam de score maar niet op gang. Want beide ploegen wisten ruim tien minuten niet de korf te vinden. Het was de thuisploeg die deze droogte verbrak. Maar de Hoogeveensche korfballers antwoorden meteen met twee doelpunten 8-14. In de rest van de tweede helft bouwde Thrianta de voorsprong langzaam uit via 10-18 werd het uiteindelijk 11-20.

Deze overwinning willen de geel blauwen volgende week een goed vervolg geven. Dan ontvangt het Kv Rodenburg. Deze wedstrijd begint om 18.20 in het Activum.