Handbaldames Kwiek komen te kort tegen de koploper

Zondag 24 november namen de dames van Kwiek het op tegen de Cirkeltijgers, die ongeslagen op koppositie staan. Een mooie uitdaging voor de handbaldames om hier eens verandering in te brengen.

De tegenstander staat bekend om hun snelle tegenaanvallen en verbluffend cirkelspel. Kwiek moest direct alert zijn en verdedigend de boel dichthouden. Deze opdracht bleek alleen lastiger dan gedacht. De Cirkeltijgers vlogen de verdediging voorbij, waardoor de dames van Kwiek al gauw tegen een achterstand van 8-2 aankeken. Vanaf dat moment lukte het Kwiek beter om hun eigen spel te spelen, waardoor zij door goed samenspel gaten wisten te trekken in de verdediging. De eerste helft was het vooral Brenda Duinkerken die de bal bij de keepster om de oren gooiden en er voor zorgde dat Kwiek een beetje mee kon komen. Helaas keek Kwiek aan tegen een ruststand van 19-9.

Een peptalk van coach Jesper Arends in de rust, omdat hij zag dat zijn dames meer in hun mars hadden en dat bleek! De tweede helft startte Kwiek scherp en stond de verdediging als een huis. De Cirkeltijgers kwamen al 8 minuten lang niet tot scoren en Kwiek deed dit wel. Ondanks het uitverdedigen van de tegenstanders, bleef het Kwiek lukken om de gaten te vinden. Marloes Sloots wist maar liefst 4 keer achter elkaar te scoren, waardoor Kwiek weer hoop begon te krijgen. De dames bleven vechten en wisten de achterstand te verkleinen tot 26-20. Wat er daarna gebeurde is iedereen een raadsel. De verdediging verzwakte behoorlijk, waardoor de Cirkeltijgers nog even konden laten zien waarom zij die nummer 1 plek op dit moment verdienen. Een eindstand van 33-22 in het voordeel van de Cirkeltijgers.

Volgende week moeten de dames weer aan de bak, zij spelen dan thuis om 13:50 uur tegen de nummer 2 SVWW