Dames Hollandscheveld zegevieren in doelpuntenfestijn

Hollandscheveld – Na twee overwinningen op rij lijken de dames de smaakt te pakken te hebben en willen graag voort borduren op hun recente successen. Tegenstander SVO VVZ lijkt daarvoor een ideale tegenstander te zijn. Het team heeft, ondanks een beter doelsaldo een vergelijkbaar seizoen als Hollandscheveld. Winst op SVO VVZ betekent dat de oranje-zwarte dames goede zaken doen op de ranglijst en naar boven kunnen gaan kijken.

Hollandscheveld kwam goed uit de startblokken en na 10 minuten stond het al 1-0. Sabrina van Nuil werd weggestuurd door Elleke Snippe en begon vervolgens aan een mooie solo waarbij ze wat tegenstanders uit wist te kappen alvorens ze de bal in het net wist te werken. De ene na de andere kans volgde op het doelpunt, maar het duurde twintig minuten voordat de voorsprong verdubbelde. Ditmaal was het Milady van Dalen die op aangeven van Claudia Duinkerken wist te scoren. Vier minuten later was Milady de aangever op het tweede doelpunt van Sabrina. Op slag van rust wist ook SVO VVZ iets terug te doen en daarmee leken beide teams met een 3-1 stand de rust in te gaan, maar Kimberly de Jonge wist ervoor te zorgen dat de voorsprong van drie hersteld werd.

Na rust kwam SVO VVZ beter in het spel, en niet geheel tegen de verhouding in wisten zij ook te scoren. Maar Hollandscheveld liet zich niet zomaar naar de slachtbank brengen. En wist in de 57e minuut weer terug te slaan. Ditmaal was het Elleke Snippe die haar naam op de scoreformulier wist te zetten. En als je dacht dat er nu wel genoeg gescoord was, dan heb je het mis. In de 62minuut lag alweer het derde doelpunt van SVO VVZ in het net. Een klein kwartiertje later wist Sabrina de keeper uit te kappen en knalde met een knoeihard schot de 6-3 binnen. Maar lang zou deze stand niet op het scorebord blijven staan want nog geen minuut later lag de bal al weer aan de andere kant in het doel. Dit zou uiteindelijk de eindstand blijven, waardoor de dames verder klimmen op de ranglijst.

foto : Remco Bos