Zure nederlaag Noordscheschut tegen PelikaanS

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Pelikaan S te Oostwold met 2 – 1 verloren. De equipe van oefenmeester Marc van Meel kwam door Rijnald Vos op een 0 – 1 voorsprong. De tweede helft werden twee persoonlijke fouten dodelijk effectief afgestraft en verzuimden de bezoekers de vele uitgelezen doelpogingen doeltreffend af te ronden.

Noordscheschut stond aan de aftrap met nagenoeg dezelfde elf namen als in de voorgaande speelronden. Alleen de geblesseerde Robin Sikken werd vervangen door Aron Boer. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voeten van Melvin Mol. Zijn inzet werd door de sluitpost uit het doel gebokst. Na een kwartier spelen was Mol andermaal dicht bij een treffer. Ditmaal zag hij zijn inzet enkele centimeters langs de verkeerde zijde van het aluminium verdwijnen. Na ruim twintig minuten spelen poogde Kevin van Dalen de score te openen, zijn kopbal verdween echter ruim naast. De thuisploeg kwam tot dan toe niet of nauwelijks in het spel voor. Wiebe Zinger moest eenmaal handelend optreden na een snel genomen vrije trap. Na een klein half uur spelen opnieuw een goede mogelijkheid voor Noordscheschut. De rebound, vanuit een corner van Mol, van de voeten van Ton Kamping verdween echter over. In de 27e minuut was er de eerste echte grote kans voor de thuisploeg. Na apathisch verdedigen dook Jan Hooiveld vrij op voor Zinger. Hij schoof het leer vanuit kansrijke positie naast. Enkele minuten later was het aan de overzijde wel raak. Een afgemeten voorzet van Mol bereikte het hoofd van Rijnald Vos, die ongehinderd de 0 – 1 tegen de touwen knikte. Na deze treffer golfde het spel openneer. Goed ingrijpen van Kevin Koster voorkwam de gelijkmaker. Aan de andere zijde ging een inzet van Nick Koster voorlangs.

De tweede helft begon desastreus voor Noordscheschut. In de 46e minuut belandde een te korte terugspeelbal voor de voeten van Milangelo Apostel, die van deze buitenkans dankbaar gebruik maakte en de gelijkmaker langs Zinger schoof. Een flinke domper. In de 53e minuut scoorde de thuisploeg opnieuw. Na ongelukkig wegwerken van een corner belandde het speeltuig voor de voeten van Angelo Zimmerman, die koelbloedige de 2 – 1 aantekende. Gezien het spelbeeld zeker niet terecht, maar Noordscheschut kon weer opnieuw gaan beginnen. De Schutters trokken meteen ten aanval, op jacht naar de gelijkmaker. Eerst vond een inzet van Jos Kroezen net niet het gewenste resultaat. Ook een inzet van dichtbij van Nick Koster bleek een makkelijke prooi voor de keeper. Pelikaan S werd in deze fase volledig teruggedrongen door de dadendrang van de bezoekers. Maar nadat goede mogelijkheden via Van Dalen, Vos en Mol geen van allen op wonderlijke wijze doel troffen was het pleit beslecht. Een zure en onverdiende nederlaag. Persoonlijk fouten genadeloos afgestraft en meer dan voldoende kansen gecreëerd, maar deze verzuimd af te ronden.

Man van de wedstrijd: geen.