HODO deelt de punten met SC Erica.

Hollandscheveld – Voor HODO stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen SC Erica op het programma. Een affiche uit een roemrijk verleden toen beide clubs nog op een hoger niveau acteerden. Tegenwoordig spelen de beide dorpsclubs op een beduidend lager niveau, waarbij SC Erica momenteel op de 6e positie staat terwijl HODO rode lantaarndrager is in de 3e klasse C.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de prachtige nieuwe overkapping op het HODO terras feestelijk in gebruik genomen, maar de toeschouwers kwamen natuurlijk deze middag naar sportpark ’t Hoge Bos om te zien of HODO de eerste thuisoverwinning van het seizoen kon behalen. Winst was noodzakelijk om toch nog enige aansluiting te vinden bij de ploegen in de onderste regionen van de 3e klasse C. HODO begon goed aan de wedstrijd. Het won de duels en was de bovenliggende partij in de beginfase. Zoals vaker in dit seizoen leverde de eerste tegenstoot van de tegenstander direct een achterstand op voor HODO. Via een snelle counter kreeg Kroezen de bal, zijn schot werd nog gekeerd door Marcel Pol maar de rebound was voor Jori Ebinge en zo keek HODO wederom tegen een achterstand aan. De spelers moesten deze domper verwerken, maar ze gingen meteen op jacht naar de gelijkmaker. Net voor rust had Dave Padding een goede actie op rechts en zijn voorzet werd keurig binnengetikt door Patrick Timmerman.

De 1-1 ruststand gaf de verhoudingen op het veld goed weer. Na rust was er een levensgrote kans voor Patrick Timmerman maar zijn schot werd gekeerd door keeper Bram Gebbeken. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide partijen op de winst, maar met de puntendeling konden beide ploegen wel leven.

Volgende week zondag 1 december speelt HODO de uitwedstrijd tegen CEC. De aanvang van deze wedstrijd op sportpark de Runde te Emmer- Compascuum is 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Timon Smeding.