Algemeen

Replica tramwagon terug in Noordscheschut

Noordscheschut -Sinds vrijdagmiddag staat er op de Tramweg in Noordscheschut een heuse replica van een tramwagon zoals hij tot 1947 dagelijks was te zien in het dorp.  Deze wagon vormt een klein onderdeel van het vernieuwde dorpsplein en staat symbool voor een grote knipoog naar het verleden.

Tot 1947 reed precies op deze plaats een tram van Hoogeveen door Noordscheschut naar knooppunt Oosterhesselen.  In het bijzijn van enkele actieve leden van de werkgroep het Zwarte Dijkje,  het Plaatselijk Belang Noordscheschut, Gemeente ambtenaren  en publiek wordt de wagon geplaatst.   De firma Corn Metaal heeft de wagon gebouwd.

Na weken bouwen in de virtuele wereld heeft Andy Benjamins een korte sfeer impressie gemaakt van hoe het er ongeveer uit moeten hebben gezien toen de tram van de EDS door Zuid-Drenthe reed. Meer mooie projecten zijn te zien op  op : virtueelhoogeveen.nl/

 

**Tram in Drenthe:**Na weken bouwen in de virtuele wereld heb ik een korte sfeer impressie mogen maken van hoe het er ongeveer uit moeten hebben gezien toen de tram van de EDS door Zuid-Drenthe reed. De aankoop van nieuwe materialen (o.a.bomen) in mijn gameomgeving brengen het weer op een hoger niveau en je kunt de sfeer proeven. We nemen jullie mee naar de herfst van 1943. (met geluid)

Gepostet von Andy Benjamins am Freitag, 22. November 2019

 

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen