Chaos op A28, drie ongevallen met gewonden

Veeningen/Zuidwolde – Vrijdagavond was het een chaos op de A28, een drietal ongevallen met meerdere gewonden in een tijdsbestek van anderhalf uur deed het verkeer, richting Meppel, geheel vastlopen.

Het eerste ongeval vond plaats net voorbij tankstation De Panjerd. In de file die door het ongeval ontstond vond het tweede ongeval plaats en een paar kilometer terug het derde. De A28 was bezaaid met glasscherven en brokstukken. Er werden een zestal auto’s afgesleept en een viertal ambulances brachten de gewonden naar het ziekenhuis.

 

 

7 gedachten over “Chaos op A28, drie ongevallen met gewonden

 • 23 november 2019 om 16:17
  Permalink

  Ok, ik heb speciaal een account aangemaakt om hier op te kunnen reageren. Ik rij hier dagelijks. Het heeft dus nagenoeg niks met opletten te maken. Ten eerste is er het probleem dat we vanaf Meppel van 6 naar 4 balans gaan waardoor de drukte aanzienlijk toegenomen is sinds de snelweg doorgetrokken is naar Duitsland. Ten tweede zijn er nog steeds vrachtwagen die tijdens de spits inhalen waardoor onmiddellijk het harmonica effect optreed. Ten derde is niet iedereen even geschikt om auto te rijden en zeker niet in de drukte. Wat ik naast bovengenoemde feiten merk is dat er teveel mensen zijn die onmiddellijk remmen. Dan zijn er nog de mensen die niet doorhebben dat wanneer je je voet op het rempedaal laat rusten je remlichten oplichten. Er hoeven er maar een paar van deze “coureurs” achter elkaar te rijden in combinatie met eerste 2 feiten en het is meteen choas.

 • 26 november 2019 om 19:53
  Permalink

  Ehm, Troy het gaat hier over de richting naar Meppel. Dus vierbaans blijft vierbaans. En als je zegt dat het nagenoeg niets met opletten te maken heeft dan zit je er ontzettend ver vanaf. Het heeft juist met opletten te maken, niets meer en niets minder (tenzij er sprake is van een onwelwordende bestuurder).

  • 29 november 2019 om 23:42
   Permalink

   Had er even overheen gelezen dat het richting Meppel was. Maar de andere kant op is wel altijd een bende, vandaag ook weer. Nu hoorde ik iets over een flitser dus dat zou vandaag de oorzaak kunnen zijn. Maar over dat opletten ben ik het niet helemaal eens. Zoals ik al zei is niet iedereen even capabel om te rijden. Vorige week ging ik nog een keer van 120 naar 20 en meteen weer naar 120. Dit betekent simpelweg dat er te hard geremd wordt want anders sta je niet zonder reden stil. Je hebt ook nog zoiets als bepaalde verwachtingen en inschattingen en hierbij zit iedereen er wel eens naast. Of je moet constant gaan remmen, dan zit je er idd nooit naast

Geef een reactie