Amusement

Het Podium Hoogeveen behaalt Kernpodium status

Hoogeveen – Het Podium in Hoogeveen heeft de officiële status van Kernpodium-C ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Met deze felbegeerde status krijgt Het Podium de mogelijkheid én ondersteuning vanuit het Fonds om meer Nederlands talent te programmeren. Directeur Pieter-Bas Rebers is enorm trots: “We hebben het afgelopen jaar enorme stappen gezet voor Het Podium en ik ben blij dat dit nu ook resulteert in de officiële status. We zijn daarmee het enige kernpodium in Drenthe.”

Pieter-Bas Rebers: “Wij zijn hét poppodium van Drenthe!

Gewaagder programmeren

De Kernpodium status geeft een poppodium de mogelijkheid om aanspraak te maken op de subsidiepot van het Fonds Podiumkunsten. Hierdoor kan een poppodium grotere financiële risico’s nemen, met als resultaat dat er meer én gewaagder geprogrammeerd kan worden. Daarnaast is het voor grotere artiesten interessanter om naar een kernpodium te komen.

Het afgelopen jaar is al ingezet op een verbreding van het muziekaanbod in Het Podium en trokken de bezoekersaantallen enorm aan. Zo stonden onder meer Mooi Wark, Def Americans en The Kilkennys vs. Scrum voor uitverkochte zalen.

Regiofunctie

Met deze status kunnen er nog meer concerten geprogrammeerd worden, waarmee Het Podium niet alleen een regiofunctie, maar zelfs een provinciale rol voor zichzelf ziet weggelegd. “We nemen nu al het voortouw als het gaat om popmuziek in Drenthe,” vertelt Maurice Endeman, van Het Podium. “Zo zijn we één van de initiatiefnemers van Poppunt Drenthe, een samenwerking tussen verschillende Drentse poporganisaties en de Provincie Drenthe, die als doel heeft om Drentse talentontwikkeling en popcultuur te stimuleren.” Ook komt er in de zomer van 2020 een Stadsfestival in Hoogeveen, waarvan de eerste namen al binnenkort worden bekend gemaakt.

Geef een reactie

Aankomende evenementen