Freek Snippe winnaar viswedstrijd

Hoogeveen – De ouderen van HSV Het Vette Baarsje hadden dinsdag jl. een viswedstrijd aan de Vossebelt nabij Coevorden. Bij het uitzetten was het bijna onbegonnen werk om goede stekken uit te zetten. De vissers vissen altijd met een onderlinge afstand van 30 meter van elkaar.

Bij het parcours bleek dat zowel op het land als in het water de planten welig tierden. Het gras en onkruid was op bepaalde plakken wel nabij een meter hoog. En ook in het water moesten er veel planten verwijdert worden om goed te kunnen zitten en te vissen. Na aanvang van het begin signaal bleek de vis eerst ook redelijk geschrokken te zijn van al dat geplonsd in het water.  Na een half uur werden de eerste vissen toch nog gevangen. Wel was het op het gehele parcours zeer zuinig met het vangen van de vissen. De Vossebelt is een water waar je normaal altijd rond de 40 tot 60 vissen moet vangen in een bestek van 4 uur. In dit geval waren het aantallen van 3 tot 15 visjes. Zeelt en brasem werden er geheel niet gevangen. Wel zag je deze vissen boven in het water zwemmen, maar voedsel tot zich nemen was er niet bij.

Eerste  Freek Snippe 1410 gram, tweede Rieks Bos 1300 gram, derde Roelof Keuning 1270 gram, vierde Bé Kleine 1140 gram, vijfde plaats Henk Giethoorn 1120 gram.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord