Algemeen

1,5 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor stimuleren detailhandel in centrum Hoogeveen

Hoogeveen – Het college stelt de gemeenteraad voor een nieuwe verordening voor de stimulering van de detailhandel in het stadscentrum vast te stellen, met meer mogelijkheden en meer geld om de detailhandel in het centrum van Hoogeveen te stimuleren.

‘De gemeente Hoogeveen maakt zich er al jaren hard voor een vitaal en toekomstgericht stadscentrum te hebben. Dat betekent in de praktijk dat er voortdurend en op veel fronten gewerkt moet worden aan aantrekkelijkheid van het winkelgebied. Het doel is een compacter en aantrekkelijker stadscentrum, dat bijdraagt aan het versterken van de regiofunctie van Hoogeveen.’

De nieuwe verordening heeft een gewijzigde, beter werkbare vorm. De winkeliers en eigenaren van panden kunnen nog steeds subsidie krijgen voor verplaatsing van de winkel naar het winkelgebied (Hoofdstraat), voor transformatie van winkelpanden naar andere functies en voor gevelverbeteringen in het winkelgebied. De regels hiervoor zijn transparanter geworden. Zo kunnen ondernemers eenvoudig zelf berekenen voor welk bedrag ze in aanmerking komen. Ook zijn de bedragen voor verplaatsing en transformatie hoger geworden. Er is maximaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de subsidies. De subsidies worden betaald uit het Binnenstadsfonds. Behalve de gemeente levert ook de provincie daaraan een bijdrage.

De oude verordening eindigt dit jaar. De nieuwe verordening gaat in op 1 januari 2020.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: