Algemeen

Nieuw bestemmingsplan voor Park Dwingeland

Hoogeveen – Het college vraagt de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vast te stellen dat de verdere aanleg van Park Dwingeland en de herinrichting van het Stoekeplein mogelijk maakt.

Wethouder Erik Giethoorn: “Park Dwingeland wordt hét stadspark van Hoogeveen. Met een unieke ligging pal achter de Hoofdstraat en dus in het hart van het centrum moet Park Dwingeland een ontmoetingsplek worden, een plek om te sporten, te ontspannen en te recreëren.”

Het eerste gedeelte van het park is af. Dat kon nog binnen het oude bestemmingsplan. Voor de uitbreiding is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Bij de aanleg van de rest van het park ligt de nadruk op verbinding: verbinding tussen mensen en verbinding van het park met de Hoofdstraat. Ook kunnen dan woningen worden gebouwd langs de westrand van het park bij het Stoekeplein. Daarnaast wordt het mogelijk om evenementen in het park te houden. Dat worden er maximaal twaalf per jaar.

Verder levert het park een bijdrage aan klimaat robuust Hoogeveen met ‘de Blauwe Slinger’. De slinger verbindt verschillende waterpijen in het stadscentrum met elkaar. De bron van de slinger is de vijverpartij die in Park Dwingeland komt.

Op 28 november staat Park Dwingeland op de agenda van de gemeenteraad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: