Echtpaar Benjamins 65 jaar getrouwd

Hoogeveen – Vandaag (18/11) was het precies 65 jaar geleden dat Dirk Benjamins en Wiets Schonewille in het huwelijksbootje stapten. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen over.

Net na de oorlog ontmoeten ze elkaar in de Hoofdstraat in Hoogeveen en al snel sloeg de vonk over. De eerste tijd van hun huwelijk woonden ze aan de landschapsweg in Geeserveld net buiten Geesbrug. Na enkele jaren verhuisden ze naar Noordscheschut. Eerst een huurwoning aan de Bloklandweg en later werd de kapsalon aan het Zwarte Dijkje gekocht.

Dirk werd geboren op 24 november 1931 in Elim. Hij begon op 15 jarige leeftijd als kappers knecht in Noordscheschut.  Wiets werd geboren 8 augustus 1929 vlakbij Geesbrug. Na de huishoudschool werkte ze als hulp in het toenmalige Kamp Geesbrug. Het werk als kapper heeft Dirk maar liefst 72 jaar kunnen doen. Naast het drukke bestaan als kappersechtpaar hadden ze ook tijd voor de kerk en het verenigingsleven in Noordscheschut. Dirk als Ouderling en bestuurslid van Middenstandsvereniging, Plaatselijk belang en Begrafenisvereniging en Wiets als vrijwilliger bij de Hervormde Kerk.

Daarnaast, reislustig als ze waren, ging het van fietsvakanties in Drenthe naar busreizen door heel Europa, een cruise op de Middellandse Zee en reizen naar Jordanië en Israël.

Het echtpaar kreeg 2 zoons. Inmiddels hebben ze 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Sinds begin van dit jaar wonen ze in de Westerkim. Gedeeltelijk zelfstandig en waar nodig met hulp, genieten ze nog volop.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord