HODO uitgebekerd na ruime nederlaag tegen Staphorst 2

Hollandscheveld – HODO speelde afgelopen zaterdag om 17.00 uur de bekerwedstrijd tegen Staphorst 2, een tegenstander die een geduchte reputatie heeft in het bekertoernooi. Die reputatie kon de ploeg uit Staphorst in ere houden want HODO werd met een ruime 6-1 nederlaag weer richting Hollandscheveld gestuurd.

In de beginfase leek er nog niets aan de hand voor de mannen van trainer André Blom, via Dave Padding kwam HODO in de 18e minuut zelfs op een 0-1 voorsprong. De voorsprong werd echter al weer snel weggegeven doordat de HODO verdediging de bal slecht uitverdedigde. De gevaarlijke spits Ruben Kin pakte het kadootje simpel uit en hij scoorde de 1-1 gelijkmaker. De voorwaartsen van Staphorst waren een ware plaag voor de HODO defensie en met name linkerspits Dyon van de Berg was in deze wedstrijd goed op dreef, zijn puike assist op Justin Schraa werd door Schraa op waarde geschat en dit betekende de 2-1. Met deze stand werd ook de kleedkamers opgezocht door beide teams.

Na rust werd HODO compleet overlopen door Staphorst, met name over de flanken waren de Staphorsters gevaarlijk. De thuisploeg wist het net nog 4 maal te vinden, Ruben Kin maakte een onvervalste hattrick en HODO had nog wel enkele kansen om de stand een wat draaglijker aanzien te geven maar de hardwerkende Patrick Timmerman wist zijn 2 grote kansen niet te benutten. Zo eindigde het bekeravontuur voor HODO in mineur, de goed leidende scheidsrechter Jeffrey Lubberts uit Hoogeveen floot na 90 minuten de wedstrijd af. HODO kan zich nu dus weer volledig richten op de competitie en daar zal het alle zeilen moeten bijzetten om de laatste plaats te kunnen verlaten. Aanstaande zondag 24 november speelt HODO de thuiswedstrijd tegen SC Erica. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos is 14.00 uur.