Lezing Monet – Tuinen van verbeelding

Hoogeveen – Op dinsdagavond 19 november geeft kunsthistorica Margaret Breukink in de bibliotheek een lezing over de expositie van Monet in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt?

In Nederland was de laatste grote tentoonstelling van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum. Een groot deel van zijn beroemde ’tuinen’, die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. In de expositie in het Gemeentemuseum worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. De tentoonstelling in Den Haag is t/m 2 februari 2020 te zien.

Datum: dinsdag 19 november, 19.30 uur

Entree: € 9,-

Online kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek en bij theater De Tamboer.

Uitgebreide informatie over het programma op www.bibliotheekhoogeveen.nl

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord