Chaotische boek overhandiging ‘Dicke vlauwekul’

Noordscheschut – Op de welbekende chaotische manier die men gewend is van bakker Dick Bosman kreeg fotograaf Martin Schonewille het eerste exemplaar uitgereikt van het boek ‘Dicke Vlauwekul’.

Onder toeziend oog van de bakker kreeg Martin het eerste stripboek uit handen van René Karst. Wat als ‘ hey fotograafje zullen we eens een flauw fotostripje maken voor op facebook ’ is uitgegroeid tot een wekelijks nieuwe fotostrip op de facebookpagina van De Soete Suickerbol. In de loop van de maanden zijn er een kleine honderd fotostripjes uitgebracht die elke keer weer veel reacties uitlokten bij de lezers. En voor wie denkt dat bakker Dick Bosman en fotograaf Martin Schonewille alles in de treure uitwerken, heeft het helemaal mis. Meestal komen de twee vrienden eens in de zoveel tijd een uurtje bij elkaar.  Geassisteerd door Kimberley Schonewille die de foto’s neemt met haar telefoon worden de ideetjes voor de fotostrips, die veelal de lezers sturen, uitgebeeld en op de gevoelige plaat gezet. Zo af en toe zijn ook figuranten, of iemand die kan invallen om de foto’s te nemen nodig.  Deze figuranten worden soms letterlijk van de straat geplukt.

Na verloop van tijd begon het idee te ontstaan om de gemaakte fotostrips te bundelen tot een boekje. Hiervoor is Rene Hagen van drukkerij Hagen benaderd en die heeft het idee omgetoverd tot een mooi boekwerk. Vanaf woensdag is een gelimiteerde uitgave te koop bij de Soete Suickerbol

Voorafgaande de overhandiging van het stripalbum door René Karst, kregen de winnaars van de wedstrijd die er aan verbonden was hun prijs.

Deel dit bericht!

Geef een reactie