Steeds meer reizigers én zeer tevreden reizigers voor De Bij

Hoogeveen – Steeds meer inwoners van Hoogeveen weten De Bij te vinden. In vergelijking met de maanden januari tot en met juli 2018, zijn er dit jaar in diezelfde maanden 3200 reizigers meer meegegaan met de stadsbus dan vorig jaar.

Wethouder Erwin Slomp: ‘Het groeiende aantal reizigers maakt zichtbaar dat De Bij onmisbaar is voor de inwoners. En de tevredenheid is erg hoog. De chauffeurs dragen voor een groot deel bij aan het succes van De Bij.’

De Bij-reiziger is heel tevreden

Dat de reizigers van De Bij heel tevreden zijn, blijkt ook uit het klanttevredenheidsonderzoek van juni 2019. Op alle punten gaf de reiziger aan tevreden of zelfs heel tevreden te zijn: rijvaardigheid en klantvriendelijkheid van de chauffeurs, de reistijd met De Bij, de routes van De Bij, de prijs van het eurokaartje en de manier van betalen. Ook over de klantvriendelijkheid zijn 94 % van de reizigers (zeer) tevreden.

Reistijden en routes

Enige suggestie was dat de reistijden en routes niet efficiënt zijn. Erwin Slomp: ‘Reizen met De Bij is inderdaad niet de snelste vervoersoplossing. De routes zijn zo ontworpen dat we langs de meeste winkel- en gezondheidscentra gaan.’ Dat dit onderdeel van het succes is, is te merken aan de reacties in het klanttevredenheidsonderzoek: winkelcentra, ziekenhuis huisarts of gezondheidscentra en station zijn de meest voorkomende bestemmingen. Ook vindt lang niet iedere reiziger de reistijd vervelend, omdat chauffeurs zo vriendelijk zijn.

Methode van betalen

Een aantal reizigers wenst met OV-chipkaart te kunnen betalen. Dit kan helaas niet, omdat de stadsbus niet onder het reguliere openbaar vervoer valt, zoals de trein of de streekbussen.

  Percentage tevreden tot heel tevreden:
1   Rijvaardigheid van de chauffeurs  90 %
2   Klantvriendelijkheid van de chauffeurs  94 %
3   Reistijd met De Bij  86%
4   De routes van De Bij  83%
5   Prijs van het eurokaartje  96%
6   Manier van betalen  84%
7   Comfort in de bus  95%
Deel dit bericht!

Geef een antwoord