Noordscheschut bekert verder na penaltyreeks tegen hoofdklasser Staphorst

Op een ijskoud sportpark De Meulewieke heeft Noordscheschut vanavond gezorgd voor een sensationele bekerstunt. Waar men de afgelopen weken in de competitie al in uitstekende vorm verkeert, werd deze lijn vanavond brutaal doorgetrokken. De eerste helft legde de equipe van oefenmeester Marc van Meel de Hoofdklasser het vuur aan de schenen. Nick Koster bracht de 1 – 0 op het scorebord. In de tweede helft kwam Staphorst echter weer langszij, zodat een penaltyreeks de beslissing moest gaan brengen. De thuisploeg was koelbloediger en won de serie.

De wedstrijd moest noodgedwongen op een dinsdagavond worden afgewerkt, zodoende moesten beide teams aantreden op het kunstgras. Gezien de huidige staat zeker niet de beste ondergrond, maar daar ondervonden beide teams hinder van. Onder winterse omstandigheden schroomde Noordscheschut niet om er een echt bekerduel van te maken. De eerste goede mogelijkheid was dan ook voor de gastheren. Na een kwartier spelen brak Rijnald Vos door over de rechterflank, Nick Koster kwam een teenlengte te kort om doeltreffend af te ronden. Enkele minuten later verdween een omhaal van dezelfde Koster enkele meters naast het doel van Staphorst. Ook de derde doelpoging was voor de gastheren. Met een splijtende pass stuurde Vos Melvin Mol de diepte in, Mol kon het speeltuig echter onvoldoende kracht meegeven om tot een serieuze doelpoging te komen. Na ruim een half uur spelen mocht dezelfde Mol aanleggen voor een vrije trap. Deze werd hard ingeschoten, zodat de sluitpost van Staphorst het speeltuig niet de baas was. In de rebound was Koster er als de kippen bij om de 1 – 0 in het dak van het doel te planten. Deze treffer was gezien het spelbeeld niet eens onverdiend. Staphorst stichtte nauwelijks gevaar, verder dan enkele speldenprikken uit dode spelmomenten kwam men niet.

Bij aanvang van de tweede helft had de sluitpost van Staphorst andermaal moeite om een vrije bal van Mol de baas te blijven. Ditmaal was er niemand in de buurt om de rebound doeltreffend af te ronden. Dit zou meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg zijn. Staphorst besloot om het tempo op te voeren. Men dook enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Wiebe Zinger, maar door alert verdedigen én adequaat optreden van Zinger zelf werd enkele malen de gelijkmaker voorkomen. In de 70e minuut kwam Staphorst toch langszij. Na een onachtzaamheid in de defensie bij Noordscheschut werd de gelijkmaker over een kansloze Zinger heen gelift. Na deze gelijkmaker bleef Staphorst de bovenliggende partij, maar van het vertoonde spel werden de vele toeschouwers allerminst warm. De bezoekers kregen nog één levensgrote kans in de schoot geworpen. De inzet van dichtbij werd echter naast het doel van Zinger geschoven.

Na ruim negentig speelminuten vond de scheidsrechter het welletjes geweest. Een penaltyreeks moest de beslissing gaan brengen, voor een ticket naar de volgende bekerronde. Noordscheschut maakte geen fout. Kevin van Dalen, Mol, Jos Kroezen en Marco Hartman schoten onberispelijk binnen. Daarentegen trof Staphorst de buitenkant van de paal en ook Zinger maakte een penalty onschadelijk. Een puike prestatie van de Drentse dorpsclub, die in de huidige vorm voor elke tegenstander bijzonder moeilijk te bespelen is.