Gratis training voor iedereen die met kinderen werkt

Vrijwilligerscollege organiseert een bewustwordingstraining voor iedereen die met kinderen werkt over de Verbindende Aanpak, afkomstig uit Leeds, op donderdag 28 november om 18.30 uur, locatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen

“De meest kindvriendelijke gemeente van Nederland”, dat is de ambitie van de gemeente Hoogeveen. Een gemeente waarin elk kind kansen krijgt om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de buurt, financiële situatie of het sociale netwerk waarin ze opgroeien. Een gemeente waar kinderen uitgedaagd worden en waar ze de nodige ondersteuning krijgen om te leren en te groeien.

Iedereen die met kinderen werkt krijgt de training (kosteloos) aangeboden, zodat in heel Hoogeveen kinderen op dezelfde manier behandeld worden. Ook het vrijwilligersveld is van harte uitgenodigd: natuurorganisaties, sportorganisaties, buurt- en clubhuiswerk, buurtinitiatieven, etc. kortom iedereen die met kinderen werkt.

De Verbindende Aanpak behandelt aan de hand van een presentatie en opdrachten hoe je positieve relaties kunt opbouwen, onderhouden en wanneer nodig herstellen. Volwassenen en kinderen die leren omgaan en samenwerken met elkaar leiden tot minder conflicten, betere resultaten en meer plezier. De training is overgenomen uit Leeds in Engeland, waar mooie resultaten zichtbaar zijn.

De training wordt gegeven door Gea Lunsing (gemeente Hoogeveen) en Sigrid Hartman (directeur Juliana van Stolbergschool).

Voor het deelnemen aan deze training is uw aanmelding noodzakelijk. Aanmelden kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of per e-mail via vc@vrijwilligershoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een reactie