Hodo verliest avondwedstrijd in Steenwijksmoer

Coevorden/Hoogeveen – De wedstrijd tegen Protos werd zaterdagavond gespeeld in verband met de Ganzenmarkt in Coevorden. Op deze waterkoude avond gaf scheidsrechter de Vries uit Havelte om 20:00 het startsein voor de wedstrijd.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Hodo, maar Protos is de bovenliggende partij en is bij de start scherper dan de gasten uit Hollandscheveld. Hodo kan de bal niet goed in de ploeg houden en na ruim een kwartier is het Bram Mittendorf van Protos die de bal goed inkopt en de stand op 1-0 zet voor de ploeg uit Steenwijksmoer. Nog geen twee minuten later was het alweer raak de keeper van HODO had de bal niet klem en het is Robin Soppe die de stand op 2-0 zet. HODO kan na deze twee snelle tegengoals geen grip krijgen op de wedstrijd en Protos bepaalt met name het spel. Hodo probeert aan te vallen om de aansluitingstreffer te kunnen maken. Hierdoor was er ruimte achterin en hier maakte Robin Soppe weer gebruik van door zijn tweede goal van de avond te maken en na veertig minuten staat er 3-0 op het scorebord. Op deze goal gaf HODO een antwoord, het is Dave Padding die zichzelf vrij draait en de bal uitstekend in de hoek schiet achter keeper Bakker. Met een stand van 3-1 zoeken zowel de supporters als de spelers de warmte op.

Na de rust bleef Nicky Seinen in de kleedkamer achter en nam Marc ten Cate zijn plek over. HODO kwam scherper uit de rust dan bij de start van de wedstrijd. De spelers vonden elkaar beter alleen werden er geen echte kansen gecreëerd. In de zestigste minuut was het weer Robin Soppe die de stand op 4-1 bracht. Het lukt de Hollandschevelders niet om aansluiting te vinden wel hadden zij nog een tweetal grotere kansen, deze kansen leverden echter geen goals op. Na exact 90 minuten vond scheidsrechter de Vries het welletjes. Eindstand 4-1 voor de ploeg uit Steenwijksmoer.

Volgende week zaterdag 16 november speelt HODO de bekerwedstrijd tegen Staphorst 2 om 17:00 op Sportpark Het Noorderslag.