Sport

Smash Hoogeveen speelt nipt gelijk tegen Groningen

Groningen/Hoogeveen – Op zaterdag 9 november ging het eerste team van Smash Hoogeveen naar Groningen. Ze speelden in de nieuwe hal bij de Euroborg.

De heren- en damesdubbel werden tegelijkertijd gespeeld. De heren Pim Nijmeijer en Jos Rollman zaten goed in hun spel en hadden de leiding. Eindstand 15-21 en 11-21 voor Smash. De dames Stephany de Jonge en Melissa Santinge hadden het iets lastiger. Ze moesten wennen aan de hal en kregen niet hun tempo te pakken. Deze wedstrijd ging naar de Groningse club.

Vervolgens ging Nijmeijer de eerste single spelen. Hij zette de wedstrijd naar zijn hand en won deze in twee sets (12-21 en 15-21). De eerste damessingel werd gespeeld door Roos van Goor. Ze zat niet goed in haar spel en had net een griepje achter de rug. Ondanks een spannende eerste set, kon ze het niet vasthouden en won Groningen dit punt. De tussenstand was 2-2.

Rollman had een lange wedstrijd, hield goed stand en won deze met gemak in twee sets.

De Jonge kampt met een hakblessure en besloot toch de baan op te gaan. Ze had wat moeite met de korte slagen van de tegenstander maar weerde zich kranig en sleepte de vierde wedstrijd punt binnen.

Beide mixen waren spannende driesetters. Van Goor en Nijmeijer hadden een goede start maar verloren de focus in de tweede set. In de derde set liep het nek aan nek, maar viel het kwartje aan de Groningse kant.

Santinge en Rollman hadden het juist andersom. Zij moesten wennen in de eerste set en wonnen de tweede spannende set met 23-25. In de derde set stonden zij goed voor, hadden ze de juiste focus, maar toch was de Groningse club ze net te slim af. Smash neemt, ondanks de blessures en griepjes, met een opgeheven hoofd vier punten mee naar huis.

 

Geef een reactie