Sc Elim scoort onvoldoende

Elim – Na de score van de pupil van de week, Lucas van Dalsem, kon scheidsrechter de Wit uit Groningen met het officiële deel beginnen. Drenthina was de ploeg die het heft in handen nam en flink druk zette. Dit resulteerde al snel in enkele vrije trappen. Een eerste gele kaart voor Boertien volgde snel omdat de scheidsrechter de Wit deze middag de zaak kort hield. Halverwege de eerste helft werd een mogelijke uitbal zowel door de grensrechter als de scheidsrechter niet gesignaleerd. Hierdoor kreeg de verbouwereerde Njagul de bal in zin bezit. Hij schoof hem door naar J. Doldersum en met een fraaie laag geplaatste boogbal schoot deze de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Aanvallers Lubberts en Koops deden hierna wat terug voor Drenthina maar in beide gevallen werd de bal voorlangs geschoven of te slap ingetikt.

Controle en rust ontbreken
Klomp kreeg de bal niet onder controle want anders had hij de 2-0 kunnen scoren. Na een half uur spelen liet M. Doldersum zijn frustratie even blijken door een speler aan te tikken en dit leverde hem de gele kaart op. De vrije trap uit deze bal werd door Koops van dichtbij ingekopt maar Padding kom op tijd ingrijpen. Vlak voor rust moest D. Doldersum het veld verlaten omdat hij Haan onderuit kegelde, waar scheidsrechter de Wit een directe rode kaart in zag. Hierna zou je denken kreeg Drenthina meer de ruimte om te voetballen maar het tegendeel leek minder waar te zijn. Sc Elim kreeg kennelijk meer ruimte, maar gelijk met de eerste corner van Drenthina, waar de bal over de achterlijn was geweest, werd de stand door aanvoerder Alders gelijk getrokken (1-1). Hij zag zijn hoge kopbal achter keeper Padding verdwijnen. Een eerste corner van Elim werd overgekopt en daarmee zijn alle wapenfeiten in deze helft vastgelegd.

Score opvoeren
Na de rust wilde Drenthina zo snel mogelijk de score uitbreiden. Het mocht enkele corners nemen waar Padding de grootste moeite had met het schot van Zweerink. Na ruim 5 minuten spelen was het Klomp die onderuit werd gehaald vlak buiten de zestien. Speler Geleynse mocht met geel blij zijn daar waar rood voor een doorgebroken speler misschien op zijn plaats was geweest. De vrije trap van J. Doldersum was er een van grote schoonheid want zijn schot vloog onhoudbaar binnen in de rechterbovenhoek voor keeper Berends (2-1). Hierna volgde een heikel moment voor Elim want een slappe terugspeelbal kon door Padding ternauwernood over de zijlijn worden weggewerkt. De moegestreden Klomp werd na een uur spelen gewisseld voor Prijs. Een schot van de Drenthina Koops ging weer voorlangs. De snelle Plaatje passeerde 2 Elim verdedigers maar H. Benjamins viel niet te passeren, echter moest hij het met een overtreding doen binnen de beruchte lijnen. De 2-2 van Zweerink was dan ook al snel gemaakt.

Te snel weggeven
Na de aftrap kwam Drenthina onnodig snel in balbezit en zo was het Plaatje, die van afstand onverwachts de 2-3 binnenschoot. Hierna kreeg hij direct zijn publiekswissel en kwam Brouwer voor hem in het veld. Voor Elim volgden meerdere vrije trappen omdat Drenthina zich in liet inzakken op eigen helft. Elim wat nu voor de aanval koos maakte het met 10 spelers Drenthina knap lastig. Door middenvelder Koekoek in te zetten voor verdediger B. Koops probeerde trainer Benjamins de druk nog meer op te voeren op de groen– witte formatie. Gevolg was dan ook dat de counter op de loer lag en het was Padding die tot 2 keer toe een geweldige redding moest brengen om Elim voor een grotere achterstand te behoeden. Er waren nog geweldige kansen voor Boertien en Koekoek maar helaas werd er niet meer gescoord. Zo moest Elim bij de invallende sobere duisternis met opnieuw een nederlaag het veld verlaten omdat er onvoldoende werd gescoord. Volgende week zaterdagmiddag speelt Elim om 17.00 uur thuis in de beker tegen zondag hoofdklasser Hoogeveen.

Doelpuntenmakers:
21 min. 1-0 J. Doldersum.
35 min. 1-1 M. Alders.
52 min. 2-1 J. Doldersum.
63 min. 2-2 J. Zweerink.
65 min. 2-3 K. Plaatje

Man of the match: M. Koops.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, H. Benjamins, B. Koops (77 min. R. Koekoek), J. Doldersum,
E. Njagul, Y. Benjamins, D. Doldersum, H. Klomp (61 min. J. Prijs) en M. Doldersum.

Wissels: R. Koekoek, J. Prijs en M. Wachtmeester.

De bijgevoegde foto is gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.