Sport

Veel Hac-ers schitteren tijdens zonnige Schoonhovencross

Hollandscheveld – Afgelopen zondag was weer de jaarlijkse schoonhovencross. De verschillende afstanden werden afgewerkt onder prachtige omstandigheden; zonnig en 7 graden ideaal loopweer. Het is een zeer zwaar en afwisselend parcours. Heuvel op en af en veel door het mulle zand.

Jeugd
Dit jaar deden er veel jonge kinderen mee. Veel uit de buurt maar ook een grote groep van Hac’63.

De Jeugd t/m 6 jaar begon om 13.20 uur met de 600 meter. Lieke Vredeveld (meisjes 6) van Hac’63 werd knap derde.
Jurgen Eefting werd net eerste bij de jongens 7-8 jaar.
Er deden 11 meisjes mee in de categorie meisjes 9-11. Tess Kuhnen won met overmacht en had een voorsprong van 15 seconden op nummer 2.
Millou Karssies van Hac ’63 (M12-14) liep heel sterk en vanaf het startschot rende ze bij de anderen weg. Ze won met een voorsprong van ruim 2 min op nummer twee Marielle Lensen.
Ruben Eefting werd knap derde bij de jongens 12-14.

3,2 km

Om precies 1400 uur klonk het startschot voor de 3,2 km.
Ze moesten een kleine-grote-kleine ronden lopen.

Het was bij de heren een spannende race. Ephrem Been liep vanaf de start op de eerste plaats en die wist hij vast te houden. Wouter de Roo had een bewuste rustige start. Hij kwam ondank een lichte blessure heel dichtbij en aan het einde werd het nog spannend. Uiteindelijk een verschil van 20 seconden.
Bij de vrouwen liep Iris Velting heel sterk en met een gemiddelde van bij 15 km/h werd ze knap tweede.

7,5 km
Voordat de 7,5 van start kon gaan werd eerst de G loop gehouden. Een grote groep liep 1200 meter, een knappe prestatie in dit mulle zand. Harron Dekker traint bij Hac ’63 werd kanp 5e. Gerrit Voortman nam Falco Marani mee in de rolstoel. Een knappe prestatie voor beide here,.
Daarna kon gestart geworden op de langste afstand; 7,5 km Drie grote ronden!
Flink afzien. Bij de Vrouwen 40 liep Antien vd Vegt heel sterk en constant. Vanaf het begin liep ze op kop. Ze werd ruim eerste in een tijd van 35.20. Margriet Westrik werd verrassend tweede.
Tamara de Vries heeft vorige week nog meegedaan met de ½ marathon op Terschelling en nu deed ze mee in Schoonhoven. Ondanks zware bovenbenen liep ze heel goed en werd knap 2e in de categorie vrouwen senioren. Laura Prins werd in deze categorie derde.
Het was ook weer genieten om de mannen te zien hardlopen. Bij de mannen senioren werd Job Ijtsma met zeer grote voorsprong eerste, met een gemiddelde van 17,5 km/h.
Harman-jan Martens en Maarten van Dijk werden 2e en 3e.

foto: Marcel Uiterwijk

Tekst Gerko de Roo
Foto : Claudia van Tellingen.

Geef een reactie