Noordscheschut bindt ook Olde Veste’54 aan zegekar

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Olde Veste ’54 uit Steenwijk met 2 – 0 gewonnen. Beide treffers vielen in de tweede helft. Er waren deze middag voor beide zijden kansen op de winst. Maar na negentig speelminuten stapte het elftal van oefenmeester Marc van Meel als winnaars van het veld. Gezien het wedstrijdbeeld was deze driepunter ook zeker niet onverdiend te noemen.

Op een druilerig sportpark De Meulewieke trad Noordscheschut aan met dezelfde elf basisspelers als de vorige speelronde. Nadat ijzervreter Danny Bouwman voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd voor het spelen van zijn tweehonderdste wedstrijd in de hoofdmacht van Noordscheschut, ging de wedstrijd van start. Van meet af trok de thuisploeg ten strijde. Evenals vorige week tegen SVI werden de mouwen opgestroopt en de bezoekers teruggedrongen. Dit resulteerde in enkele corners, die verder weinig gevaar opleverden. Een schuiver van Melvin Mol werd door alles en iedereen gemist en verdween voorlangs. Enkele minuten later was er de eerste speldenprik van de gasten, maar ook hier trof men geen doel. De openingsfase overduidelijk voor de gastheren. De bezoekers leken overrompeld en kwamen niet of nauwelijks in het spel voor, Noordscheschut dicteerde. Na een kwartier spelen werd de opnieuw sterk spelende Robin Sikken over de linkerflank weggestuurd, zijn inzet stuitte echter op de keeper. In de 20e minuut was het toch Olde Veste ’54 met de eerste hele grote kans. Een aanvaller ontsnapte aan de linkerkant van het speelveld, kwam oog in oog te staan met Wiebe Zinger, maar lobde het speeltuig stijlvol over de kansloze keeper op de paal. Een minuut later moest dezelfde Zinger wél handelend optreden, op een lage schuiver had de sluitpost een passend antwoord. In deze fase van de wedstrijd was het even alle zeilen bijzetten voor de thuisploeg. Want na een scherp aangesneden corner moest Zinger andermaal redding brengen. Noordscheschut liet zich in deze fase ook niet onbetuigd. Een inzet van Mol was echter een simpele prooi voor de keeper. Na een half uur spelen was er de eerste grote kans voor de thuisploeg. Goalgetter Nick Koster volleerde het leer op vijandig doel, deze inzet werd echter van richting veranderd en verdween enkele centimeters over de deklat. Aan de andere zijde moest Zinger andermaal aan de bak. De sluitpost redde bekwaam op twee inzetten van de gasten. De laatste goede mogelijkheid in de eerste helft was voor de thuisploeg. Op slag van rust glipte Koster door de vijandige linie, zijn inzet spatte echter uiteen op de lat.

De tweede helft ging voor Noordscheschut net zo voortvarend van start als de eerste helft. Al na enkele minuten was Kevin van Dalen dicht bij een treffer. Vanuit een voorzet van Mol belandde de kopbal van Van Dalen enkele centimeters langs de verkeerde kant van het aluminium. Twee minuten later dook dezelfde Van Dalen opnieuw op in de frontlinie. Ditmaal werd zijn kopbal tijdig onschadelijk gemaakt op de doellijn. De thuisploeg kwam gedreven uit het kleedlokaal, vastbesloten om ook deze middag de punten op De Meulewieke te houden. In de 54e minuut stond Mol opnieuw aan de basis van een goede mogelijkheid. Ditmaal zeilde een kopbal van Rijnald Vos millimeters over het vijandige doel. Het was alle zeilen bijzetten voor de gasten, om de krachtige Schutters bij te kunnen benen. Na een klein uur spelen stoomde Sikken voor de zoveelste keer deze middag op over de linkerflank. Zijn voorzet werd van richting veranderd en door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt, de sluitpost voorkwam erger. Aan de andere zijde bleef het opletten op de levensgevaarlijke uitvallen van de gasten. Maar de defensie, onder leiding van het centrale duo Van Dalen en Ton Kamping, had de regie goed in handen. Olde Veste dook na een uur spelen één keer gevaarlijk op voor Zinger, de inzet verdween echter hoog over. In de 70e minuut werd Koster opnieuw de diepte ingestuurd. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper en de instormende Vos kwam enkele seconden te laat om de rebound doeltreffend af te ronden. Noordscheschut bleef de duimschroeven aandraaien. Maar ook uit een tweetal corners wist men niet te scoren. Eerst werd een schot van Koster geblokt, uit de daaropvolgende hoekschop mikte Jos Kroezen over. Een kwartier voor tijd leek een oude voetbalwet in werking te gaan treden. Wanneer met zelf niet scoort dan doet de tegenpartij dit wel. Gelukkig stak Zinger een stokje voor deze wijze spreuk en hield hij met een weergaloze reflex zijn doel schoon op een spaarzame uitval van de gasten. Een minuut later moest de sluitpost aan de overzijde alweer aan de bak. Een kopbal van Kamping werd met moeite voor de lijn gekeerd. Weer een minuut later was er dan eindelijk loon naar werken. Vos knikte snoeihard raak, na een scherp aangemeten voorzet van de ijverig ingevallen Aron Boer. Loon naar werken, de dadendrang van de thuisclub werd beloond. In de 80e minuut leek Koster aan alle onzekerheid een einde te maken. Hij kwam echter een teenlengte tekort om de score te kunnen verdubbelen. Toch zou dezelfde Koster het slotakkoord voor zijn rekening nemen, door hoogstpersoonlijk de 2 – 0 binnen te werken in de laatste minuut. Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger.