SVN’69 overtroeft Hollandscheveld

Hollandscheveld – Na een geweldige tweede helft vorige week bij vv Hoogeveen kwam nu SVN’69 op bezoek op de Oosthoek. De geschiedenis leert ons dat dit altijd een lastige tegenstander voor vv Hollandscheveld. En dat bleek ook deze zaterdagmiddag wel weer.

Stefan Bijl kon vandaag niet vlaggen, hij kampt met een knieblessure, maar Frank de Groote nam de honneurs waar en deed dit prima. Na nog maar 5 minuten gespeeld te hebben, moest Lennard een speler afstoppen in de 16 en kreeg SVN een penalty. Deze werd prima binnen geschoten 0-1 Na een kwartier spelen de eerste grote kans voor de thuisploeg. Een schot van Robin Bijl wordt door een speler van SVN op spectaculaire manier van de lijn gehaald. Er wordt natuurlijk wel gejuicht aan de zijde van Hollandscheveld, maar helaas… Niet veel later een schot van Jan Hagen, en een goede redding van de goalie uit Nijeveen. Het was van beide kanten geen geweldig voetbal deze middag. Net voor rust voorkomt keeper Lennard Vos nog dat SVN nog een keer scoort.

Na rust een feller Hollandscheveld.

De eerste kans is voor Jeroen Everts en zijn schot gaat naast. Een uitbraak van SVN waarbij Lennard Vos de speler in de hoek dwingt. Bo Blokzijl komt Lennard te hulp. Hij werkt de bal tegen de paal, maar ook de tegenstander naar de grond, weer een penalty en ook deze is raak 0-2. Een schot van Jan Hagen in het zijnet . Trainer John Kikkert haalt Maykel Mol naar de kant en zijn broertje Danny Mol wordt binnen de lijnen gebracht om wat druk naar voren te creëren . Achterin wordt risico genomen en 1 op 1 gespeeld. Een voorzet van Thom Koopman komt bij Merlijn Odink, hij kopt naar de grond en de bal rolt in het doel 1-2. Dan krijgt Hollandscheveld nog enkele kansen, maar de bal wil er niet in. Jeroen Everts schiet naast, Robin Bijl is niet alert genoeg om een onverwachte bal binnen te schieten en bij een corner komt Danny Mol net te kort om de bal binnen te tikken. En dan weet iedereen wat voor middag het is, hij wil er gewoon niet in. Robin Bijl kopt de bal dan tegen zijn tegenstander aan,maar zijn appel voor Hands wordt weggewuifd door de scheidsrechter. Alles wordt op alles gezet en Lennard Vos gaat zelfs nog mee naar voren, maar het mag niet baten en in de 89e minuut schiet SVN’69 de 1-3 binnen. Snel vergeten deze middag en de koppies weer omhoog en vooruit kijken naar de bekerwedstrijd tegen VHK volgende week zaterdag.