Uien rapen met veel plezier

Hoogeveen – Vanmorgen was er op een groot weiland aan de Trekgatenweg in Hoogeveen, voor iedereen de mogelijkheid om gratis uien van het land te rapen. In de loop van de ochtend kwamen steeds meer mensen, van alle leeftijden naar het landvan  boer Richard Kimmann af.
Hij zou de uien er ook onder kunnen ploegen maar met deze actie wil hij voedselverspilling tegengaan. Met veel plezier “en zonder tranen” zoals de vriendelijke boer dat zei, zochten zowel volwassenen als kinderen hun weg op het drijfnatte land naar de prachtige en overvloedige uien. Daarnaast had de boer voor iedereen die dat wilde, gratis een beker met lekkere warme koffie met cake. Voor zowel de boer als de aanwezigen, was het een geslaagde en mooie ochtend op het land.
Tekst en foto’s: Sieberen Voordewind
Deel dit bericht!

2 gedachten over “Uien rapen met veel plezier

  • 9 november 2019 om 14:02
    Permalink

    Dedemsvaart / Hoogeveen – Nog altijd zijn heel wat omwonenden tegen de plannen van Richard Kimmann om een zonnepark te realiseren aan de Trekgatenweg. Het weerhoudt de 48-jarige ondernemer uit Dedemsvaart er niet van om die plannen verder uit te werken. Integendeel. Hij bruist van de ideeën en daarbij wil hij niet alleen ‘nemen’, maar ook ‘geven’.

  • 9 november 2019 om 14:03
    Permalink

    In 2017 bracht Kimmann zijn plannen naar buiten voor een zonnepark aan de Trekgatenweg. Het leidde tot heel wat kritiek van omwonenden. Hij heeft het zich (deels) aangetrokken. Waar de mogelijkheid er was, zegt hij het plan te hebben aangepast. Het aantal hectares is teruggebracht van 62 naar 55. ‘Aan beide zijden is er zo’n 3 hectare af gegaan. Dat wordt teruggegeven aan de natuur. Omwonenden kunnen daardoor nog steeds van zich af kijken, er kunnen zelfs nog koeien lopen en om het gedeelte van de zonnepanelen komt een wal.’ Het gaat in totaal om zo’n 200.000 panelen waarmee wordt voorzien in de elektriciteitsbehoefte van ruim 15.000 huishoudens.

Geef een antwoord