Sport

Hoogeveen (za) ontvangt goed gestarte BSVV

Hoogeveen zaterdag won al zes wedstrijden op rij en blijft zo in de race om de bovenste plek in de derde klasse. Om in het spoor van koploper Achilles 1894 te blijven, dat nog geen puntverlies leed, kan men zich echter geen misstap veroorloven. Te beginnen zondag tegen BSVV dat na een aantal seizoenen degradatievoetbal nu terug te vinden is in de middenmoot.

De toeschouwers werden afgelopen zaterdag in de derby tegen Hollandscheveld vermaakt. Hoogeveen won uiteindelijk met 4-3, maar krabde zich na afloop wel achter de oren. Bij de rust stond men immers op een comfortabele 4-1 voorsprong en hing een vijfde treffer in de lucht. In de tweede helft liet men Hollandscheveld echter terugkomen in de wedstrijd. Er volgde een spannende slotfase waarin het ook zomaar nog gelijk had kunnen worden. Uiteindelijk gebeurde dat niet. De drie punten werden dan ook gevierd en de leerpunten ongetwijfeld meegenomen naar de trainingen.

Bij tegenstander BSVV staat er een nieuwe trainer aan het roer. Alex Visser nam afscheid en werd opgevolgd door Ben Batterink. Batterink is een bekende naam in onze omgeving. Hij speelde jaren voor ZZVV en was ook een aantal seizoenen assistent-trainer van Karlo Meppelink bij HZVV. De trainer kan terugkijken op een geslaagde seizoenstart. Daar waar de ploeg de laatste jaren vaak op het laatste moment het vege lijf wist te redden, staat men nu op een keurige zesde plaats. De verschillen tussen plek vijf en de rest zijn echter zeer gering. Vorige week werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen ZZVV.

Oude bekende bij BSVV is Theo Hoogeveen. De 34-jarige spits speelde in het seizoen 2012-2013 bij Hoogeveen zondag.
In totaal stonden beide ploegen twee keer eerder in competitieverband tegenover elkaar. Vorig seizoen werd het 2-1 en een jaar eerder werd het 4-0 voor Hoogeveen. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt ook een thuiswedstrijd in de Hoofdklasse. Het Haagse HBS is zondag de tegenstander om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (foto: Gerjo Stegeman)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: