Start bouw Fietscrossbaan in het Steenbergerpark 2020

Hoogeveen – In het Steenbergerpark in Hoogeveen komt een eigen fietscrossbaan. Door het initiatief van een groep vriendinnen die nabij het park wonen is het na drie jaar gelukt. Het geld is bij elkaar en dat is een Fantastisch resultaat aldus Maria Benten. 
Het park lag er vroeger verloederd bij, gelukkig is dat een beeld wat allang weer vergeten is. Het park is mooi aangekleed en er is al veel opgeknapt in het park. De totale kosten voor het project zijn 30.000 euro. Via Facebook en de gemeente is een oproep gedaan om het geld bij elkaar te krijgen voor een drainage, onderhoud, nieuwe aarde en een hek voor de veiligheid er om heen. Uit alle hoeken kwamen giften om het voor elkaar te krijgen.
De ANWB heeft een wedstrijd gehouden uit het ANWB Fonds. Hierbij viel 10.000 euro te winnen. Met 619 stemmen ging de winst naar het BMX Crossterrein in het park. Een geweldig idee aldus de ANWB. Hierdoor kan in maar 2020 de schop de grond in voor de aanleg van de nieuwe fietscrossbaan.
De fietsbaan is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Hoogeveen, Provincie Drenthe, Rabobank ‘Het Drentse Land’, het BSP fonds, TVM Verzekeringen en natuurlijk door de donatie’s van Hoogeveners. De initiatief nemers zijn hier heel blij mee.
Foto: ANWB
Deel dit bericht!

Geef een antwoord