Bordje Cultuur: De sprookjesachtige tuinen van Monet

Hoogeveen – Op zondag 10 november om 13.00 uur is er weer Bordje Cultuur. Kunsthistorica Margaret Breukink neemt haar publiek mee naar de wereld van Monet.

 

De impressionistische schilder Claude Monet verruilde de stad voor het platteland en woonde vanaf 1883 in Giverny, een dorp aan de Seine tussen Parijs en zijn geboortestreek Normandië. Hij had een grote passie voor tuinieren. Of misschien was het wel andersom, zoals hij zelf wel zei. Bij zijn huis ontwierp Monet een prachtige en vooral kleurrijke tuin. Zijn feilloze gevoel voor kleur en zijn ruimtelijk inzicht kwamen hierbij goed van pas.

 

De tuin vormde voor Monet één groot buiten-atelier. De wolken in de lucht en hun weerspiegeling in het water, de ‘Japanse’ vijver met prachtige treurwilgen, de fascinerende kleuren van bloeiende planten; alles was een bron van inspiratie. Monet raakte maar niet op zijn tuin uitgekeken en maakte er meer dan 250 schilderijen.

 

Tijdens Bordje Cultuur bezoek je als het ware de tuinen in Giverny, wat voelt als een wandeling door een van Monet’s wereldberoemde schilderijen. Op dit moment is er de unieke kans om de beroemde schilderijen in het echt te bewonderen, tijdens de tentoonstelling ‘Monet – De tuinen’ in het Gemeentemuseum Den Haag.

 

Entree: € 18,50. Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheek en bij theater De Tamboer.

 

Datum: 10 november, 13.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

 

Bordje Cultuur

Een keer per maand op zondagmiddag (van 13.00 tot 15.00 uur) kun je genieten van een lunch, een drankje èn een culturele activiteit.

 

Uitgebreide informatie over het programma op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord