Darts: Superleagueteam verliest thuiswedstrijd

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken hebben zaterdag hun vierde wedstrijd van het seizoen verloren. De Moriaan uit Kampen was uiteindelijk met 6-4 te sterk. Tijdens de Round Robin keek de thuisploeg steeds tegen een achterstand aan, maar toch knokten zij zich terug tot 7-7. Echter kon niet voorkomen worden dat de bezoekers het eerste punt pakten. Evert van Pijkeren ronde in stijl af met een 104 finish.

Kansloos

In de eerste singlepartij won Dennis van der Ende in een sterke partij, na een 2-0 achterstand, met 4-2 van Patrick Peters. Robert Tebbes verloor zijn single echter kansloos van Marco Zandbergen. Bert Jan Mulder won overtuigend met 4-1 van Van Pijkeren en Wesley Kranghand verloor uiteindelijk van Ron Wisniewksi, die met een 117 finish (Bull, Single 17, Bull) in de derde leg een dreun uitdeelde aan Kranghand die Kranghand niet meer te boven kwam. Tussenstand halverwege 2-3.

In de koppelpartijen maakten de bezoekers uiteindelijk het verschil. De Schout/Kluin Schilderwerken bracht met Bertin Blokzijl een frisse kracht, maar kon niet voorkomen dat 3 van de 4 koppelpartijen naar De Moriaan gingen. In de eerste koppelpartij wonnen Mulder en Kranghand overtuigend met 3-0. Van der Ende en Blokzijl verloren vervolgens.

112 finish

In de derde koppelpartij stond het thuisteam in de beslissende leg klaar om uit te gooien toen Van Pijkeren zich opnieuw onderscheidde met een 112 finish. Hiermee stelden de bezoekers een punt zeker. In de laatste koppelpartij ging de overwinning definitief naar De Moriaan, doordat zij met 3-1 wonnen van Van der Ende en Blokzijl. In de afsluitende solopartij beperkte Mulder nog de schade door te winnen van Marco Zandbergen met 4-2. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-6.

Over drie weken speelt De Schout/Kluin Schilderwerken opnieuw thuis in het eigen Café de Schout. Dan is op zaterdag 23 novemberhekkensluiter Legend Reen Sneek de tegenstander. De wedstrijd start om 13.00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord