Van wekelijks fotostripje online tot eerste fotoboek van bakker en fotograaf

Noordscheschut – Wat als ‘ hey fotograafje zullen we eens een flauw fotostripje maken voor op facebook ’ is uitgegroeid tot een wekelijks nieuwe fotostrip op de facebookpagina van De Soete Suickerbol. Het idee er achter is nog steeds dat er genoeg minder leuke dingen op de wereld zijn en dat een lach soms wonderen doet.

In de loop van de maanden zijn er een kleine honderd fotostripjes uitgebracht die elke keer weer veel reacties uitlokten bij de lezers. En voor wie denkt dat bakker Dick Bosman en fotograaf Martin Schonewille alles in de treure uitwerken, heeft het helemaal mis. Meestal komen de twee vrienden eens in de zoveel tijd een uurtje bij elkaar.  Geassisteerd door Kimberley Schonewille die de foto’s neemt met haar telefoon worden de ideetjes voor de fotostrips, die veelal de lezers sturen, uitgebeeld en op de gevoelige plaat gezet. Zo af en toe zijn ook figuranten, of iemand die kan invallen om de foto’s te nemen nodig.  Deze figuranten worden soms letterlijk van de straat geplukt.

Na verloop van tijd begon het idee te ontstaan om de gemaakte fotostrips te bundelen tot een boekje. Hiervoor is Rene Hagen van drukkerij Hagen benaderd en die heeft het idee omgetoverd tot een mooi boekwerk.

Op woensdagmiddag 13 november is het dan ook zover en gaat bakker Dick en zijn  flits vriendje Martin het fotoboek presenteren. Na aanleiding van dit heugelijke feit moet er natuurlijk ook een leuke actie komen. Het volgende is bedacht:  maak eens zelf een leuke stripfoto deze week (je kunt mee doen t/m 11 november) En stuur je fotostrip in via info@desoetesuickerbol.nl .  de mooiste/grappige word op 13 november beloond met die winnende foto op een grote taart!

Geef een reactie