Stadscentrum Hoogeveen ontvangt 4e ster Veilig Winkelgebied

Hoogeveen – Door goede samenwerking tussen ondernemers en overheid is het stadscentrum van Hoogeveen de afgelopen jaren steeds veiliger geworden. Dit is opnieuw bekrachtigd met de uitreiking van een certificaat voor een 4e ster Veilig Winkelgebied door het Keurmerk Veilig Ondernemen, ondersteund vanuit het Centrum voor criminaliteitspreventie en -veiligheid (CCV).

De Stichting Centrummanagement Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, politie en brandweer werken nauw samen in de projectgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Elke drie jaar wordt een nieuw actieplan opgesteld op basis van een uitgebreide enquete onder de ondernemers en gegevens van de gemeente Hoogeveen, politie en brandweer. Hieruit is gebleken dat een ruime meerderheid van de ondernemers (van 48% in 2009 naar 61% in 2018) tevreden is met de handhaving en het toezicht in het centrum. Ook is de aangiftebereidheid bij ondernemers in de afgelopen jaren toegenomen (van 35% in 2015 naar 44% in 2018). Daarnaast is er een forse stijging in aantal winkeldieven dat is aangehouden door ondernemers en overgedragen aan de politie (van 28% in 2009 naar 44% in 2018). Centrummanager Leo Hoksbergen: “Dit hangt sterk samen met de succesvolle veiligheidsapp waaraan circa 250 ondernemers in het stadscentrum meedoen. Daardoor kunnen winkeldieven regelmatig op heterdaad worden aangehouden”.

Voor de komende jaren heeft de Stichting Centrummanagement een nieuw actieplan opgesteld. Hierin wordt verder gewerkt aan maatregelen om de overlast en winkeldiefstallen verder terug te dringen. Ook zaken als de overlast van scooters en fietsverkeer krijgen hierin de aandacht.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord