Sport

Inspiratieloos Sc Elim verliest bij DZOH

Emmen – Zaterdag speelde sc Elim uit tegen DZOH op sportpark “het Zwaneveld”. De wedstrijdleiding was deze middag in handen van scheidsrechter D. Smit. De toss werd verloren en er werd direct van speelhelft gewisseld. Zou dit een voorteken zijn geweest voor de rest van de middag of waren het de zachte voetballen? Als snel kreeg de tegenstander enkele corners te nemen maar deze werden of weggekopt door de centrale verdediging of gepakt door keeper Padding. Maar binnen 10 minuten spelen was het Tuijn, die na goed combinatiespel de 1-0 liet aantekenen. Een afstandsschot van M. Doldersum kon ternauwernood door keeper Schepers worden gepakt. Aan de andere kant was het weer van der Meer, die van dichtbij een grote kans miste.

Teveel lange ballen
Een terugspeelbal van Bosman na een kwartier spelen werd DZOH haast fataal, want de rappe M. Doldersum dook er tussen en ging alleen op de keeper af. Ook nu weer was Schepers, die de bal onder controle kreeg. Een volgende corner van Aasman werd bijna door rechtsback Koops in eigen goal gekopt. DZOH hield de druk en goed op en creëerde menig kans maar wist de score niet te vergrootten. Na een lange bal op M. Doldersum liet deze weer een hard schot los, welke de buitenkant van de paal schampte. Nadat Aasman onreglementair was gestopt nam Bosman onverwacht snel de vrije trap en hierdoor werd Padding bijna verrast. Enkele corners leverden voor sc Elim niets op en ook werd veelvuldig de lange bal gehanteerd wat onnodig balverlies opleverde. Onverwacht kreeg Aasman in balbezit. Hij bedacht zich geen moment en zijn harde afstandsschot verdween tussen de palen (2-0). Vlak voor de rust kreeg Bosman nog een geweldige kans maar hij zag zijn afstandsschot hard over gaan en op het bijveld van het 2de elftal belandden.

Geen passie en strijd
Na de rust liet trainer Benjamins, Prijs na lang blessureleed weer het veld betreden. Ook werd J. Doldersum vervangen door rappe middenvelder Koekoek. Of dit de gewenste verbetering zou geven zou na weer een speelhelft blijken want er was tot nu toe met weinig strijd en passie gestreden. Veel anders dan het Elims clublied wordt gezongen. Vlak na de aftrap moest Rusambo zich voor een blessure laten behandelen. De eerste corner genomen door Prijs leverde een kansje op maar deze tellen nog steeds niet mee voor de punten. Een geblokt bal van Njagul werd tot corner verwerkt. De voorzet van Aasman belandde op het hoofd van de vrijstaande aanvoerder Keen maar deze kopte gelukkig net over. Beide ploegen kregen enkele vrije trappen te nemen maar of deze werden te zacht ingeschoten of werden slecht genomen. Een vlot lopende combinatie kwam terecht bij Aasman en deze wist er wel raad mee (3-0).

Geen eretreffer
Rechtsback Koops kreeg een vervelende bal in de maag van dichtbij en moest even naar lucht happen en behandeld worden door verzorger Lok. De hattrickgoal van Aasman verdween achter Padding nadat hij net buiten de zestien werd aangespeeld. Met een fraaie boogbal laag over de grond had de Elim goalie geen schijn van kans door een oerwoud van benen om de bal te keren, Met nog een kwartier te spelen op de klok volgende aan beide zijde enkele wissels. Zwak uitverdedigen leverde zo maar balbezit op voor Boer en hij was het, die de 5-0 binnentikte. Het was Tuijn, die Elim nog meer pijn had kunnen doen maar zijn schot van heel dichtbij werd door Paddings knie gered. Klomp was dichtbij de eretreffer maar zijn slappe schotje werd door keeper Schepers simpel gepakt. Omdat trainer Benjamins had gekozen om volop vooruit te gaan, werd bijna in blessuretijd door van der Meer nog de 6-0 gescoord door gebrek aan verdedigers. Met deze einduitslag bewees sc Elim zich geen goede dienst en zal het volgende week in haar jubileumweekend tegen Drenthina uit een ander vaatje moeten tappen.

Doelpuntenmakers:
7 min. 1-0 N. Tuijn.
33 min. 2-0 T. Aasman.
73 min. 3-0 T. Aasman.
77 min. 4-0 T. Aasman.
80 min. 5-0 B. Boer.
89 min. 6-0 M. v.d. Meer.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, M. Koops (45 min. J. Prijs), H. Benjamins, W. Boertien, B. Koops (75 min. B. Veld), J. Doldersum ( 45 min. R. Koekoek), E. Njagul, Y. Benjamins, H. Klomp, D. Doldersum, M. Doldersum.
Wissels: R. Koekoek, J. Prijs en B. Veld.

foto: De Razende reporter

Geef een reactie