Hodo laat 2 gezichten zien.

HODO- HOC stond vandaag op het programma. Het verschil tussen beide teams voor de wedstrijd is maar 1 punt. Voor de mannen van Andre Blom is het dus aanhaken of afhaken. Hodo begon met een aantal verassingen in de basis, zo stond Dennis van Veen linksback en begon Wesley Annen vandaag in de spits.

Waar het spel in de eerste minuten over en weer ging, was het HOC die de eerste corner kreeg van de wedstrijd. De goede corner werd prima binnen gekopt door Stan Hiemstra. En stonden de mannen van HODO al snel met 0-1 achter. Na de aftrap word er een hoge bal op Wesley Annen gegeven, die goed gebruikt maakt van zijn lichaam en de bal klaar legt voor Brian Snippe. Deze zet Jorn Smit alleen voor de keeper en maakt 1-1.  3 min later is het Wesley Annen die de hoek in gestuurd wordt, geeft de bal laag voor op Jorn die hem alleen maar binnen hoeft te tikken, maar Jorn raakt de bal maar half en verdwijnt over de achterlijn. HODO blijft het betere voetbal spelen en in deze fase komt HOC er niet echt aan te pas. Dave Padding bereikt met een prachtige cross bal jorny, die de bal knap aanneemt, en de inkomende Wesley wil inspelen. Voordat Wesley kan uithalen zit verdediger Gert-Jan Spijker er goed tussen en verwerkt de bal tot een corner die niks oplevert.

Na 20 min is het wederom Dave met een actie waarbij hij 3 spelers van HOC te kijk zet. Hij speelt Jorny aan voor een 1-2tje maar helaas is de kaats te kort en strandt de aanval.

Waar HODO probeert te voetballen, komt HOC er af en toe uit met een snelle aanval. Timon Smeding probeert op te bouwen maar faalt en levert in bij Richard Wiggers die alleen op Gijs kan afgaan. Gijs komt uit en haalt de aanvaller onderuit. Strafschop. Het is Sander Marissen die de strafschop goed in de linkerhoek schiet. 1-2.

HODO probeert te blijven voetballen en in de 35 min resulteert het in een schot van Dave Padding die rakelings naast schiet  na een prima voorzet van Jorn. HOC blijft er met snelle aanvallen uitkomen en 5 min voor rust is het Gert-Jan Spijker die vanuit het middenveld vrij door kan lopen en pas rond de 16 wordt aangepakt. Uiteindelijk is het Gijs die op deze actie redding brengt. HODO dringt aan om voor rust de gelijkmaker te maken. En deze komt ook, het is Jorny die met een prima actie een voorzet geeft op Wesley, die de bal aanneemt en niet faalt 2-2.

Direct na rust is het HOC die aandringt en in de 47 min is het Jan Cremers die een voorzet binnentikt en de stand op 2-3 brengt.

In de 2de helft zien we een heel ander HODO, aanvallend lukt het niet er wordt er slordig omgegaan met het balbezit. In de 60 min is het Mark van Bergen die na een goeie actie uithaalt, maar zijn schot spat uiteen op de lat. 2 min later is het wel raak voor HOC een voorzet wordt slap gekopt door Richard Wiggers, maar omdat Gijs uitglijdt verdwijnt de bal in het doel. 2-4. HOC blijft aandringen op de 2-5. HODO lijkt de 2de helft machteloos en kan alleen maar verdedigen. Een corner voor HOC in de 68ste minuut wordt op de paal gekopt en verwerkt tot corner. Deze corner levert wederom een corner. De verdediging van HODO staat te kijken en wederom is het Stan Hiemstra die hier gebruik van maakt en de 2-5 binnenkopt. De frustratie begint bij HODO een rol te spelen. Is het eerst Wesley Annen die een klein tikje uitdeelt is het in de 81ste min Jorn smit die een domme rode kaart te zien krijgt voor natrappen. In de laatste minuten lijkt HOC was gas terug te nemen.  Na 90 min vond scheidstrechter Achttien het voldoende en floot voor het einde van de wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Brian Snippe