Nieuw dieptepunt voor dames Hollandscheveld

Genemuiden – na de vreugde van het eerste punt van het seizoen gingen de oranje-zwarte dames van Hollandscheveld met goede moet richting Genemuiden. Vorig seizoen wisten de dames hier met een 4-4 stand gelijk te spelen en thuis wisten de dames te winnen van Genemuiden. Maar dit seizoen ziet er anders uit, Genemuiden speelt mee in de top, daar waar Hollandscheveld moet strijden voor iedere punt.

Na negen minuten spelen kwam Hollandscheveld echter met een goed uitgespeelde aanval op 0-1. Marion Nijveen wist de bal diep op Indy Strijker te geven die met de bal richting de achterlijn wist te lopen. Hier slingerde zij de bal voor de voeten van Claudia Duinkerken die de bal eenvoudig wist in te tikken. Deze prachtige start werd echter zeer snel omgezet in een achterstand. In een bestek van maar liefst vijf minuten wist Genemuiden de 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong. Het was niet dat Hollandscheveld hierna lamgeslagen de wedstrijd voortzette, er kwam wel degelijk kansen op de aansluitingstreffer. Marion was het dichtstbij de 3-2, een schot van haar belande echter op de lat. Waardoor beide teams met 3-1 de rust in zijn gegaan.

Na rust begon Hollandscheveld sterk aan de wedstrijd, hierbij leek het een kopie te worden van afgelopen week. Een matige tot slechte eerste helft, gevolgd door een sterke tweede helft. Maar ondanks de sterke fase, wisten de dames dit niet om te zetten in grote kansen. Sterker nog Genemuiden kreeg de grootste kans op een goal. Na iets minder dan een kwartier in de tweede helft, kregen Hollandscheveld namelijk een strafschop tegen nadat er hands werd gemaakt in het strafschop gebied. Hier wist Kaili SU zich te ontpoppen tot penaltykiller want ze wist op koelbloedige wijze de strafschop te stoppen.

Lang konden de dames echter niet genieten van dit succes, want tien minuten later lag de 4-1 als nog in het doel. Het laatste kwartier van de wedstrijd waren vervolgens van een dusdanig laag niveau dat Genemuiden de ene na de andere goal wist te maken. In de vijfenzeventigste minuut kwam Kaili veel te wild uit haar doel en miste daarbij ook nog eens de bal, waardoor Genemuiden vrij eenvoudig de 5-1 wist te maken. Uiteindelijk moest Hollandscheveld nog vier maal een goal incasseren waardoor de eindstand op 9-1 is komen te staan. Dit is een nieuw dieptepunt voor de dames die dit jaar al veel tegengoals hebben moeten incasseren.