Noordscheschut is SVI de baas

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 – 0 gewonnen van SVI uit Zwolle. Beide doelpunten werden geproduceerd in de tweede helft. De eerste werd enkele minuten na rust door Jos Kroezen binnen gewerkt. Topscorer Nick Koster maakte aan alle onzekerheid een einde, door in de 80e minuut op weergaloze wijze de 2 – 0 tegen de touwen te knikken. Door deze overwinning bezet de equipe van Marc van Meel momenteel een keurige tweede plaats in de 1e Klasse E.

Noordscheschut trad vandaag aan met Kevin Koster op de rechtsbackpositie en Rijnald Vos in de frontlinie. Van meet af aan liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Men combineerde er lustig op los, maar echt gevaarlijk werd men vooralsnog niet. Na enkele speldenprikken voor Noordscheschut, waren de gasten het dichtst bij de openingstreffer. In de 20e minuut brak een speler van SVI door over de rechterflank, maar de inzet na de voorgegeven bal verdween echter hoog over het doel van doelman Wiebe Zinger. Een minuut later soleerde Nick Koster zich vrij over de rechterflank. Zijn voorzet kon in eerste instantie niet doeltreffend worden afgewerkt. De rebound van de immer ijverige Danny Bouwman verdween hoog over. De toon van de wedstrijd werd grimmiger, van beide zijden werd de grens van het toelaatbare opgezocht. Aan Noordscheschut-zijde moest Nick Koster het enkele malen flink ontgelden, na grove charges op de behendige aanvaller. Dezelfde Koster dook na een half uur spelen toch vrij op voor de keeper van SVI, na een foutieve terugspeelbal. Koster omspeelde de sluitpost, die zich genoodzaakt zag om aan de noodrem te trekken. Koster werd gevloerd en waar iedereen dacht aan een strafschop of een rode kaart. Had de leidsman van deze middag enige clementie met de gasten door de keeper van SVI een gele prent voor te schotelen en een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied toe te kennen. Melvin Mol ontfermde zich over deze buitenkans, zijn harde inzet werd gekeerd door de sluitpost van de gasten. Aan de andere zijde dook SVI voor de tweede maal gevaarlijk op voor Zinger, opnieuw verdween het speeltuig over het doel van Zinger. Een minuut later was Noordscheschut dicht bij de openingstreffer. Rijnald Vos legde het leer panklaar voor Mol. De inzet van Mol werd gekeerd en de rebound enkele seconden later verdween enkele centimeters over de deklat. Ook de laatste wapenfeiten van de eerste helft waren voor de thuisploeg. Eerst verdween een kopbal van Kevin van Dalen rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En op slag van rust werd een vrije bal van Mol stijlvol gepareerd door de keeper.

Enkele minuten na rust was er dan toch loon naar werken voor de mannen van Van Meel. Aanvoerder Dennis Hooijer stuurde Nick Koster de diepte in. Koster behield het overzicht en schoof het leer breed naar de mee opgestoomde Jos Kroezen, die van dichtbij beheerst de 1 – 0 binnenschoof. Gezien het spelbeeld een meer dan terechte voorsprong voor de blauwwitten. Na deze treffer golfde het spel openneer. Noordscheschut trok enkele malen dreigend ten aanval, maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. In de 69e minuut was een katachtige reflex van Zinger noodzakelijk, om een inzet van dichtbij te keren. Beide teams waren vooral dreigend vanuit dode spelmomenten. Een kopbal van Robin Sikken verdween over. Aan de andere kant werd een vrije bal van SVI hoog over het doel van Zinger geschoten. In de 80e minuut werd er orde op zaken gesteld door de thuisploeg. Een vrije trap van Mol, vanuit het achterveld, bereikte het hoofd van Nick Koster, die met een zweefduik het leer diagonaal in de verre hoek binnenkopte. Na deze treffer leek het pleit beslecht. SVI probeerde met de laatste krachten nog een aansluitingstreffer te forceren, verder dan een poging naast kwam men niet. Aan de andere zijde ontsnapte plaaggeest Koster voor de zoveelste maal deze middag aan de defensie van de gasten. De lob van Koster werd echter vroegtijdig onschadelijk gemaakt door de uitstormende keeper. De tijd tikte voort en na negentig speelminuten konden de handen bij de thuisploeg ten hemel, om de meer dan verdiende overwinning te vieren.

Man van de wedstrijd: Ton Kamping.