The Kill Team

Andrew Briggman (Nat Wolff) is een jonge soldaat die tijdens de Amerikaanse invasie van Afghanistan zijn intrede maakt in een peloton dat wordt geleid door de sadistische leider sergeant Deeks (Alexander Skarsgård). Wanneer Andrew getuige is van moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan. Hij overweegt melding te maken van deze gebeurtenissen – maar het zwaarbewapende, steeds gewelddadiger peloton wordt achterdochtig en Andrew begint te vrezen dat hij het volgende doelwit wordt. The Kill Team is een urgent en explosief van één van de donkerste incidenten in de geschiedenis van het Amerikaanse leger, geschreven en geregisseerd door Dan Krauss en gebaseerd op de gebeurtenissen waarop zijn gelijknamige, prijswinnende documentaire van 2013 is geïnspireerd.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie
87 minuten
16+
Dan Krauss
Nat Wolff, Alexander Skarsgård, Adam Long, Jonathan Whitesell, Brian Marc, Osy Ikhile, Rob Morrow, Anna Francolini, Oliver Ritchie

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch


Geromantiseerd, waar gebeurd verhaal over hoe een groep soldaten onder leiding van een tirannieke sergeant de weg helemaal kwijtraken in hun strijd tegen hun Afghaanse tegenstanders. Dat daarvan de burgerbevolking de dupe wordt is een schrijnend voorbeeld van wat voor impact omstandigheden en groepsdruk met mensen kan doen.

Het onderwerp is zeer actueel want ook nu blijkt weer dat in de conflicten die momenteel spelen de vechtende partijen de burgerbevolking niet sparen.

We volgen hoofdrolspeler “Brigg”, een rol gespeeld door Nat Wolff die zijn rol als onzekere, naar waardering zoekende soldaat wel overtuigend neerzet. Zijn tegenspeler, sergeant Deeks, zet het hele peleton op zijn kop. De manschappen lopen als kwijlende hondjes achter hem aan en probeer daar dan maar eens tegenin te gaan. Deeks wordt neergezet door de Zweedse acteur Alexander Skarsgård.

De film hinkt wat mij betreft een beetje op twee gedachten. Enerzijds probeert het een soort documentaire te zijn van wat zich daar heeft afgespeeld. Anderzijds wordt het zwaar overgeromantiseerd en dat komt niet ten goede aan hetgeen je te zien krijgt. Af en toe is het verwarrend wat de maker van de film nou precies bedoeld heeft met de verschillende scenes.

Voor de muziek en geweldige special effects scoort deze film niet hoog. Als je benieuwd bent naar de zwarte kant van oorlogen die gevoerd worden dan is dit weer een goed voorbeeld.

Marylon Methorst

Marylon Methorst


Mocht je een voorkeur hebben in oorlogsfilms, dan denk ik dat deze film je zal teleurstellen, maar tegelijk ook wel zal verrassen. Het is namelijk niet een standaard oorlogsfilm, met wat flinke bommen en wat heen en weer geknal. Het is eerder een soort kijkje achter de schermen bij een groep soldaten. En dat blijkt een corrupt drama verhaal te zijn, die zich afspeelt tussen de soldaten en een sergant. De locatie waarin de film zich afspeeld komt heel realistisch over en de acteurs spelen hun rol erg goed. Maar voor de rest, verwacht dus niet veel spectaculaire oorlog scenes, maar juist een psychologisch gemeen spelletje. Enorm spannend is de film niet, het neigt eerder naar saai. Maar omdat het gek genoeg toch ergens boeiend is, wat meer door je eigen nieuwsgierigheid komt, omdat je wil weten hoe het af zal lopen, blijf je kijken tot het eind.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord