Gezondheid

Gemeente Hoogeveen gaat bezuinigingen doorvoeren op thuishulp

Hoogeveen  – Geen pardon voor mensen die gebruik maken van vaak noodgedwongen thuishulp, de gemeenteraad in Hoogeveen heeft unaniem ingestemd met een bezuiniging  van 2 miljoen op de thuishulp.

Het gevolg is dat van de ruim 1900 cliënten die gebruik maken van thuishulp een deel minder huishoudelijke hulp zal krijgen en dat ze zelf ondersteuning moeten regelen. Deze hulp zal over het algemeen moeten komen van de vaak al overbelaste mantelzorgers. Bij zwaar huishoudelijk werk gaat de norm terug van 105 naar 75 minuten en bij licht huishoudelijk werk van 75 naar 45 minuten. Het wel de bedoeling  om de bezuinigingen te behalen door innovatie en met behoud van werkgelegenheid en kwaliteit van zorg.

De gemeente Hoogeveen moet flink bezuinigen om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. Bij deze maatregelen horen ook de forse bezuinigingen op het sociaal domein.

 

 

3 gedachten over “Gemeente Hoogeveen gaat bezuinigingen doorvoeren op thuishulp

  • Het wordt de hoogste tijd dat er weer bejaarden tehuizen of iets dergelijks gaat komen!
    Schandalig hoe er met onze ouderen wordt omgegaan!

  • Zelfs in het Amazonegebied worden de behoeftige en oudere mensen tot hun dood verzorgd
    Hier worden ze levend begraven , wat een zooitje

  • Ik heb begrepen dat één der creatieve oplossingen voor het bezuinigen bestaat uit het inzetten van zorgvragers als (hulp)zorgverlener. Hoe dat zou moeten worden gerealiseerd is me niet geheel duidelijk. Even fantaserend. Iemand die nu naar de dagbesteding gaat zal onder toezicht van en in samenwerking met diens begeleider huishoudelijk werk verrichten bij een andere zorgvrager. Zal zoiets werken? Ik vraag het me af.

Geef een reactie

Aankomende evenementen