Personeel Treant gaat vuist laten zien tegen plannen Raad van Bestuur

Hoogeveen – Vanavond is besloten tijdens een bijeenkomst in Borger waar personeelsleden van Treant en vakbonden aanwezig waren om actie te gaan voeren tegen de voorgenomen plannen.

Deze plannen omvatten onder ander het sluiten van kindergeneeskunde en verloskunde. Tevens staan een kleine honderd banen op de tocht. Hoe deze acties er uit gaan zien is nog niet bekend gemaakt, maar volgens FNV Zorg & Welzijn zijn het acties waar patiënten niet de dupe van zijn.

Wel bleek vanavond wel degelijk een angstcultuur te heersen onder het personeel volgens Hillebrandt Aardema van vakbond CNV, gezien dat niemand voor de camera van RTV Drenthe durfde te reageren.
De vakbonden die in Borger de bijeenkomst hadden besloten, proberen op korte termijn opnieuw met de Raad van Bestuur van Treant in gesprek te gaan. In deze gesprekken wil Aardema het hebben over de angstcultuur. “Het blijkt ook steeds meer dat personeelsleden Treant de rug toekeren, ze hebben er gewoon geen zin meer in om voor zo’n bedrijf te werken.”

Treant wil in gesprek

Later donderdagavond reageerde  De raad van bestuur van Treant gaat dat ze op korte termijn in gesprek met de vier vakbonden die donderdag aankondigden in actie te willen komen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord