Vrijwilligerscollege over autisme, op bezoek bij Scauting Hoogeveen

Vrijwilligerswerkcollege organiseert een bijeenkomst over autisme bij Scauting Hoogeveen op dinsdag 12 november van 15.00 – 17.00uur in het gebouw van Scauting, Industrieweg 38 te Hoogeveen.

Veel mensen met autisme lopen vast in (vrijwilligers-)werk of studie. Hoewel veel van deze mensen over talenten beschikken en in staat zijn om te werken, lopen ze vast omdat de omgeving onvoldoende aangepast en geïnformeerd is op de zaken waar mensen met autisme het moeilijk mee hebben. Herkent u dit? Wees dan welkom om u nader te laten informeren over omgang en eenvoudige aanpassingen.

Scauting Hoogeveen is graag bereid tot kennisoverdracht over Autisme en doet dat met medewerking van cliënten van Scauting zelf. Naast informatie over autisme, stelt Scauting deelnemers aan dit Vrijwilligerscollege graag in de gelegenheid om vragen te stellen. Tenslotte krijgen deelnemers een rondleiding door het gebouw om een visueel beeld te krijgen van wat Scauting concreet voor haar deelnemers betekent.

Scauting Hoogeveen is een instelling die zich bezighoudt met coaching van mensen met autisme. Omdat wonen, leren en werken met elkaar in verbinding staat, biedt Scauting op alle levensterreinen coaching aangepast op de wensen van de cliënt. Naast woonbegeleiding, bieden ze leer/werktrajecten aan op het gebied van ICT en richten zij zich op de persoonlijke ontwikkeling van cliënten.

Deze bijeenkomst is gratis bij te wonen. Aanmelden graag voor 7 november. Dit kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord