Vanaf 4 november afvalcontainers op nieuwe manier aanbieden

Hoogeveen – Vanaf dit najaar gaat AREA het afval in de gemeente Hoogeveen met nieuwe, moderne inzamelauto’s inzamelen. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van de medewerkers. De verbetering leidt tot een aantal veranderingen voor inwoners.

Omwisseling smalle groene containers
Vanaf medio oktober tot en met begin november gaat Area alle smalle groene containers in Hoogeveen vervangen.

Containerstelplaatsen smalle en doodlopende straten
Een kleine groep inwoners krijgt te maken met een containerstelplaats bij smalle en/of doodlopende straten. Zij hebben een brief thuis ontvangen, met een uitnodiging voor een inloopavond.

Twee aan twee
Area vraagt bewoners om hun containers vanaf 4 november 2019 twee aan twee met 25 cm tussenruimte, De afstand tot de volgende twee containers moet 50 cm groot zijn. Verder  moeten containers vrij van obstakels worden aangeboden.

Deksel gesloten

Het deksel van de container moet gesloten zijn en opening van de deksel naar de straat gericht.

Container niet zwaarder dan 80 kilo

De container mag niet zwaarder dan zijn dan 80 kilo. Area geeft aan dat bijna niemand 80 kilo restafval heeft in de grijze container. 80 kilo is namelijk erg veel. Als een container zo zwaar is dat deze vrijwel niet meer te verplaatsen is, is de container zwaarder dan 80 kilo. In dat geval zit er afval in de container dat er niet in thuishoort. Area adviseert inwoners dan eventueel bouw- en sloopafval, metalen, elektrische apparaten en grof tuinafval te verwijderen en apart in te leveren bij de milieustraat van Area. Hierdoor kunnen we ook meer afval recyclen en opnieuw gebruiken

Vanaf januari 2020 handhaven

Area begrijpt  dat u moet wennen aan de nieuwe manier van uw container aanbieden. Daarom krijgt u hier de tijd voor. In de maanden november en december 2019 zullen ze de container gewoon blijven legen, ook als de container op de verkeerde manier is geplaatst. In dat geval vindt u na lediging een hanger aan de container met informatie en instructies hoe u het de volgende keer direct goed kunt doen. Dit is belangrijk, want vanaf januari 2020 worden verkeerd geplaatste containers niet meer geleegd.

 

Deel dit bericht!

9 gedachten over “Vanaf 4 november afvalcontainers op nieuwe manier aanbieden

 • 29 oktober 2019 om 15:54
  Permalink

  Dat zal in het buitengebied niet altijd opgaan , als er negen containers staan op een ruimte van 5 meter hebben ze een probleem denk ik

 • 29 oktober 2019 om 19:28
  Permalink

  Wat als ik mijn container goed aan de weg zet en nummer twee zet hem er strak tegen aan? Dan worden beide kliko’s niet geleegd…. Uit voorzorg zal ik mijn restafval in grijze zakken in de kliko stoppen. Als deze niet geleegd wordt dan dump ik die zakken wel bij Area voor het hek (ofzo).

 • 30 oktober 2019 om 07:34
  Permalink

  In de vorige woonplaats waar ik woonde hadden ze ook nieuwe vrachtwagens, hier ging er een mannetje extra op mee die de containers met de hand erin haakte. Dat kan nl ook maar dan moet er wel een persoon extra mee op de wagen is meteen goed voor de werkgelegenheid

  • 30 oktober 2019 om 13:22
   Permalink

   Met de auti vrachtwagens ging er ook 1 á 2 man mee om de containers goed te zetten dus kan dat nu toch ook? Hoe vaak heb ik trouwens de lege containers niet moeten verplaatsen omdat ze voor parkeerplekken werden neergezet ipv terugzetten op de stoep wil je ook niet weten!

   • 31 oktober 2019 om 20:50
    Permalink

    Inderdaad wil ik niet weten hoe vaak je de containers wel niet hebt moeten verplaatsen 😉

   • 31 oktober 2019 om 21:43
    Permalink

    Hahaha, ergens had ik niet anders verwacht Eddie!
    Toch is het wel belachelijk dat er van ons burgers wordt verwacht het voorwerk te doen van de ophaaldienst terwijl zij ervoor worden betaald.
    Belachelijk voor woorden!

   • 1 november 2019 om 21:19
    Permalink

    helemaal mee eens. Maar de medewerkers hebben er zelf geen inspraak in, waardoor hun eigen baan op de tocht komen te staan. Dit terwijl de bovenliggende laag met managers steeds groter wordt en ook te veel betaald krijgen. De mensen die het afval ophalen verdienen, zeker in mijn ogen, veel meer dan die zogenaamde managers.

 • 1 november 2019 om 14:16
  Permalink

  Bij mij in de straat is helemaal geen ruimte om de 18 containers (1 kant van de straat) op zo’n manier naast elkaar te zetten. Beide kanten van de weg hebben parkeerplaatsen met daarachter een voetpad. Ik vraag me af waar deze containers dan moeten staan. Of gaat de gemeente een plek maken? Lijkt me van niet.

Geef een antwoord