Harde werken dames Hollandscheveld beloont met eerste punt

Hollandscheveld – Het seizoen is al vier wedstrijden onderweg en de dames van Hollandscheveld wachten nog steeds op hun eerste punten van het seizoen. Voorgaande wedstrijden werden met grote cijfers verloren en daarmee stonden de dames op een teleurstellende laatste plaats. HHC Hardenberg, de tegenstander van dit weekend, heeft 3 punten meer dan de ploeg van trainer Henry Strijker en daarmee lijkt dit een ideaal potje te zijn om aan het zelfvertrouwen te werken.

Maar na tien minuten spelen keken de dames al naar een 0-2 achterstand aan. Over hoe de eerste goal tot stand was gekomen kan je een mening hebben, maar feit is dat de scheidsrechter liet doorspelen nadat Elleke Snippe omver werd geduwd en de tegenstander zodoende in balbezit wist te komen. De 0-2 kwam voort uit onoplettendheid voor het doel van Kaili Su. Daarna kreeg Hollandscheveld de dames van HHC wel meer onder controle, maar HHC kreeg nog steeds de beste kansen.

Nog tijdens de eerste helft besloot Henry om hard in te grijpen en twee wissels toe te passen. Hierdoor zag je dat het spel meer in balans kwam en tegen het einde van de eerste helft leek Hollandscheveld zelfs de aansluitingstreffer te maken. Sabrina van Nuil stuurde Sharon Janssen weg en laatstgenoemde wist om knappe wijze de bal tussen de benen van de keepster in het doel te werken. In eerste instantie keurde de scheidsrechter het doelpunt goed, maar liet zich door de grensrechter ompraten. De scheidsrechter keurde het doelpunt vervolgens af wegens vermeend buitenspel.

De tweede helft stond er een compleet ander team aan de start van de aftrap! Dit betekend niet dat er elf wissels plaats hadden gevonden, maar het team was feller en speelde beter. Er stond een team dat voor de eerste overwinning van het seizoen wilde strijden. En in de vijftigste minuut wist Sharon haar gram te halen en als nog haar goaltje mee te pikken. Wederom kwam ze in duel met de keepster en weer wist zij de keepster door de benen heen te spelen. Dit maal zat de keepster er echter nog aan waardoor de bal tergend langzaam richting het doel rolde. Even leek het er op dat de bal vlak voor de doellijn tot stil stand zou komen, maar doordat Sharon door bleef gaan wist zij haar doelpunt te garanderen.

Daarna was het met name Hollandscheveld dat de kansen kreeg, maar HHC wist de voorsprong te behouden. Vijf minuten voor het eindsignaal leek Hollandscheveld op gelijke hoogte te komen. Maar het zaten de dames wederom niet mee. Een schot van Hollandscheveld werd door de doelvrouw van HHC gekeerd, echter stond de goalie ver in haar doel, waardoor de bal de achterlijn was gepasseerd. Dit was de scheidsrechter niet opgevallen waardoor de dames wederom werden benadeeld. Uiteindelijk wist Milady van Dalen alsnog een punt te redden door met een wonderschoon doelpunt in de laatste minuut van de verlenging de gelijkmaker te maken.

Foto en verslag : Remco Bos