Thrianta sluit veld seizoen af met ruime overwinning

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veld seizoen. Ze gingen op bezoek bij Noordenveld uit Roden. Net als de openingswedstrijd leverde het een overwinning op 13-22.

De geel blauwen wisten de score te openen. Tot 4-5 bleven de ploegen dicht bij elkaar. Hierna scoorde de Hoogeveensche korfballers vijf maal op rij. Hierdoor stond er een 4-10 stand op de borden. De ploeg uit Roden scoorde voor rust nog twee maal ook Thrianta scoorde nog één keer waardoor de rust stand op 6-11 kwam.

Na de thee bleef Thrianta de scherpste in de afronding. Hierdoor konden de geel blauwen de voorsprong verder uitbreiden. Bij een 8-18 stand hadden de hoogeveeners voor het eerst een voorsprong van tien doelpunten. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo werd de wedstrijd uitgespeeld. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 13-22 stand.

Door deze overwinning houdt Thrianta de vierde plek vast. Het gaat met de eerste achtervolger bedraagt drie punten. Ook hebben de Hoogeveensche korfballers al even veel punten behaald als vorig seizoen in het hele seizoen.

De komende periode gaat de ploeg zich voorbereiden op het zaal seizoen. De geel blauwen nemen onder andere deel aan de twee gezusters cup. Waarnaar op 23 november de zaal competitie start op bezoek bij dio uit Oosterwolde.