Hodo verliest van v.v. Sellingen

Hollandscheveld – S.v. Hodo speelde zondag tegen promovendus v.v. Sellingen. Nog nooit eerder speelden de beide teams in competitieverband tegen elkaar. Een duel in de kelder van de 3e klasse zondag, met s.v. Hodo 3 punten en v.v. Sellingen voor aanvang van de wedstrijd zonder punten als rode lantaarndrager.

In de eerste fase van de wedstrijd speelden beide partijen redelijk aftastend. Toch was het s.v. Hodo, dat na slechts 7 minuten op voorsprong kwam. Een pass van Ruben Brinkman op Marcel Pol, die vervolgens de vrijstaande Patrick Timmerman in stelling bracht. Patrick Timmerman faalde niet en bracht de 0-1 op het scorebord.

In de 16e min. moest Ruben Brinkman geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam de van blessure terugkomende Jorn Smit in het veld.

In plaats van vooruit spelen en vervolgens het initiatief nemen, werd Hodo steeds vaker genoodzaakt om achteruit te spelen. In de 22e min. was het, via een aanval op rechts , Ian de Vrieze, die de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Slechts enkele keren was Hodo gevaarlijk, de snelle Patrick Timmerman kwam vrij voor keeper Marnick Klamer, maar schoot in het zijnet. Ook Jorny Otten schoot van afstand, echter de bal verdween naast het doel. De wedstrijd verloor aan schoonheid en het spel werd onverzorgder en rommeliger. Van beide kanten koos men steeds vaker voor de verkeerde kleur.

Op slag van rust moesten de Hollandschevelders het 2e tegendoelpunt incasseren. De goedspelende Rick Bos brak via de rechterkant door een passeerde doelman Gijs Kroezen met een uitstekend schot in de korte hoek(2-1).

In de rust kwam de, van blessure terukomende Dave Padding voor Bryan Snippe in het veld. Met Dave Padding binnen de gelederen kwam er steeds meer druk op de defensie van v.v. Sellingen, die alle zeilen moesten bijzetten.

Anderzijds kregen de aanvallers van v.v. Sellingen steeds meer ruimte en er ontstonden dan ook enkele spannende situaties voor het doel van Hodo. De gevaarlijkste situatie in de 2e helft was voor Hodo en wel in de slotfase. Via een goede aanval aande rechterkant, kwam de bal bij de vrijstaande Dave Padding op de rand van het strafschopgebied. Zijn harde pegel belande tegen de onderkant van de lat.

Scoreverloop: 7e min. Patrick Timmerman(0-1), 22e min. Ian de Vrieze 1-1 en in de 44e min. Rick Bos 2-1.

Aanstaande zondag speelt s.v. Hodo  thuis tegen HOC uit Odoorn, aanvang 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Mark Boertien