Elko besluit najaarscompetitie met nederlaag

ELIM – Elko heeft een dure nederlaag geleden gezien de ranglijst in poule 3B. De formatie van trainer/coach Johan van Tilburg ging ten onder op bezoek bij Oranje Zwart. In een tumultueus duel beseften beide teams het belang van deze wedstrijd wat zich vertaalde in boeiend gevecht voor de toeschouwers. Na een 9-6 ruststand vocht Elko zich na rust terug en kwam tot gelijke hoogte. In de slotfase was de thuisploeg het meest gelukkig waardoor de eindstand bepaald werd op 15-14.

Elko kon zichzelf een goede dienst bewijzen in Zwolle. Oranje Zwart wordt beschouwd als één van de concurrenten voor de bovenste plaatsen in poule 3B. De formatie uit Overijssel leed dit seizoen al 2 verliespartijen, waarvan één tegen Elko. In de eerste speelronde boog Elko een 9-13 achterstand bij rust om tot een 23-19 overwinning. Ook eerdere ontmoetingen vorig seizoen bewezen dat beide ploegen geduchte tegenstanders van elkaar waren.

Op het kunstgras in Zwolle startte Elko voortvarend. De eerste 2 aanvallen werden beide benut met een score: 0-2. Dit spelbeeld was tekenend voor het eerste aanvalsvak gedurende de wedstrijd: prima opgezette aanvallen met uitgespeelde kansen over meerdere schijven. Dit in tegenstelling tot het andere vak, dat het eerste half uur zoekende was in de afstemming om tot kansen te komen. Hierdoor liet antwoord van Zwolse zijde niet lang op zich wachten. Via 0-2 werd het 3-2 waarna de Zwollenaren uitliepen naar 7-3. Voor rust wist Elko het verschil dragelijker te maken waardoor beide teams de kleedkamers op zochten bij 9-6.

Na rust kwam Elko als collectief beter voor de dag. Het opende de score in het laatste half uur. Ook het tweede aanvalsvak kwam makkelijker tot kansen en verdedigend was er controle. Hierdoor kreeg Elko de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd. Bij een 13-9 tussenstand wisten de Elimmers viermaal op rij de korf te vinden. Na deze sterke fase van de Elkoërs was de wedstrijd in evenwicht: 13-13. Hierna volgde een spannende en grimmige eindfase. Via 14-13 werd het 14-14 waarna Oranje Zwart de laatste score van de wedstrijd voor haar rekening nam: 15-14.

Elko sluit hiermee het eerste deel van de veldcompetitie af als koploper, samen met Oranje Zwart en HKC (He). Op basis van de onderlinge resultaten is Elko de daadwerkelijke nummer 1 op de ranglijst. In de zaalcompetitie speelt Elko in de 2e klasse.