Tips voor het opbergen van de boot in de winter

Landelijk – Nadat de prachtige zomer is overgegaan naar de herfst word het tijd om de boot weer winter klaar te maken. Sommige boten blijven in het water liggen, andere boten gaan op wal of zelfs in een berging om tegen vorst en sneeuw te beschermen. Hieronder heeft een adverteerder een aantal zaken opgesomd waar je nog meer op kunt letten tijdens het opbergen van de boot. 

Tips om je boot veilig op te bergen tijdens de wintermaanden

Na een zomer gevaren te hebben, is het weer tijd om de boot uit het water te halen en naar een stalling te brengen. Natuurlijk wil je dat de boot niet alleen in de zomer, maar ook in de winter veilig is. Daarom is het belangrijk om voor de juiste stalling te kiezen, met goede veiligheidsmaatregelen. En wat kun je precies doen tegen diefstal wanneer je de boot thuis in een schuur zet? Ook kun je het dieven heel moeilijk maken om de boot te stelen door een goed bootslot te kopen. Maar waar moet een goed bootslot precies aan voldoen, en hoe weet ik of mijn slot ook goed is?

Ga voor een goede stalling

De plek waar je de boot opbergt, is natuurlijk heel belangrijk. Doe je dit in een eigen schuur of in een betaalde bootstalling? Kies je een betaalde stalling, dan is het belangrijk om te weten welke veiligheidsmaatregelen het bedrijf genomen heeft. Neem op zijn minst een stalling voor je boot met camerabewaking. Ook is het belangrijk om te zien of het terrein wordt afgesloten met een hek, dit maakt het dieven namelijk een stuk moeilijker. Stal je de boot thuis, dan is het ook verstandig om camerabewaking te plaatsen. Natuurlijk wil je het dieven zo moeilijk mogelijk maken, en door de boot binnen te stallen blijft deze niet alleen in betere staat, je kunt ook nog eens de schuur op slot doen.

Waarom een bootslot?

Of je de boot nu thuis of bij een bedrijf in de stalling hebt, je wilt wel de mogelijkheid hebben de boot op slot te kunnen zetten. Vaak hebben betaalde stallingen per boot een betonanker waar je de boot aan vast kunt maken, maar hier heb je wel een speciaal bootslot voor nodig. Deze betonankers kun je ook zelf kopen en thuis plaatsen. Het voordeel is dat dieven het betonanker zelf niet mee kunnen nemen, en dus eerst het bootslot los moeten halen voor ze de boot kunnen stelen. Natuurlijk heb je voor een grotere boot ook meerdere of sterkere betonankers nodig.

Welk bootslot is de beste keuze?

Het soort bootslot waarmee je de boot op slot zet, heeft invloed op hoe veilig de boot is tegen diefstal. Er zijn verschillende keurmerken voor sloten, zoals VBV welke aangeven hoe veilig een slot is tegen diefstal. Ook geeft dit keurmerk aan hoe lang het slot dieven kan ophouden wanneer ze deze proberen los te halen. Er is geen enkel slot welke diefstal helemaal kan voorkomen, maar doordat een slot tijd rekt, wordt het onaantrekkelijk voor dieven om de boot te stelen. Let dus goed op welk keurmerk het slot heeft en hoe goed het beveiligd tegen diefstal. Verschillende sloten zijn ook geschikt voor verschillende boten. Vaak heb je al een goed bootslot voor een lichte boot, voor slechts een paar tientjes. Een goed bootslot is dus een investering die zijn geld meer dan waard is. Bij de meeste bootsloten krijg je een reservesleutel, zodat je de boot nog van het slot kunt halen als je de sleutel kwijt bent. De meeste kabels zijn van gehard staal, met een beschermende laag aan de buitenkant. Deze laag is niet om het staal te beschermen, maar om het object niet te beschadigen waar je de boot aan vast zet.

 

Foto: Pixabay

Tekst: www.fietsenopfietsen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord