Hattrick koster bezorgt Noordscheschut ruime overwinning

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Broekster Boys afgetekend met 4 – 0 gewonnen. De score werd geopend door Nick Koster. Na rust verdubbelde Melvin Mol de score. In het verdere verloop van de tweede helft maakte Koster aan alle onzekerheid een einde door de derde en vierde treffer voor zijn rekening te nemen. Domper op deze overwinning was de aftocht van Rick Veldman, die op slag van rust met een open-armbreuk werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Noordscheschut herpakte zich prima, na de zure nederlaag van het vorige speelweekend tegen Oranje Nassau. Het eerste wapenfeit deze middag was echter wel van de gastheren. Een vrije trap kwam terecht in het zestienmetergebied en via het hoofd van Robin Sikken belandde het speeltuig op de deklat boven Wiebe Zinger. Enkele minuten later moest Zinger zelf voor de eerste maal handelend optreden. Een matig uitgevoerde corner bleek een simpele prooi voor de sluitpost. De wedstrijd speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld. Daar vonden de meeste duels plaats, maar omdat beide partijen slordig waren in de passing waren fatsoenlijk opgezette aanvallen schaars. Na een kwartier spelen was de thuisploeg andermaal dicht bij een voorsprong, het leer kon echter opnieuw niet doeltreffend worden afgedrukt. Na twintig minuten spelen viel de eerste speldenprik van Noordscheschut te noteren. Een lange bal van Danny Kiekebelt bereikte Koster, maar Koster wist op zijn beurt Jos Kroezen niet te bereiken. Een minuut later haalde Koster zelf de trekker over, maar deze inzet werd met de nodige moeite onschadelijk gemaakt door de sluitpost van de thuisploeg. In de 38e minuut was het dan toch raak. Een afgemeten lange bal van Ton Kamping bereikte andermaal Koster, die het speeltuig nu wel doeltreffend binnen werkte, 0 – 1. Een minuut later was de stand bijna weer gelijk. Maar een toegekende vrije trap, op een gevaarlijk plaats, werd huizenhoog overgeschoten. In de 43e minuut sloeg voor Veldman het noodlot toe. Na een duel kwam hij lelijk ten val en brak zijn arm. Veldman werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Door deze flinke tegenvaller werd de rust vroegtijdig ingelast, Kevin Koster nam de plaats van Veldman over.

Bij de eerste aanval van de tweede helft was Broekster Boys dicht bij de gelijkmaker. Een inzet vanuit een sliding van de spits belandde echter op de paal naast Zinger. Aan de andere zijde werd Koster in stelling gebracht door Kroezen, deze inzet verdween echter naast. Na een uur spelen was Kiekebelt dicht bij een verdubbeling van de score, maar ook zijn inzet verdween naast. Een minuut later werd het alsnog 0 – 2. Vanaf een meter of dertig mocht Mol aanleggen voor een vrije trap, en met een beetje hulp van de sluitpost van de gasten en de paal bracht hij de 0 – 2 op het scorebord. In de 64e minuut leek Koster de wedstrijd in het slot te gooien. Kiekebelt bracht Koster in kansrijke positie, maar vooralsnog wist Koster niet zijn tweede treffer van de middag aan te tekenen. Lang liet deze treffer niet op zich wachten. Want een minuut later was dezelfde Koster het eindstation na een mooi opgezette aanval en tekende de 0 – 3 aan. Een kwartier voor tijd maakte Koster zijn hattrick vol. De ingevallen Sander Hartman bezorgde het leer bij Mol, die op zijn beurt met een afgemeten voorzet het hoofd van Koster vond, die krachtig de 0 – 4 tegen de touwen kopte. De wedstrijd beslist. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor Danny Bouwman, zijn kopbal scheerde enkele centimeters langs de verkeerde zijde van het aluminium.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.